nutell Merhaba, çok büyük ihtimalle panik atak geçiriyorsunuz, 2019 yılında birden bire atak geçirdim ve 6 ay kadar bu durumla savaştım. Tabi ki herkesşn bünyesi de hikayesi de aynı değildir ama ben bu hastalığı hiçbir şekilde üzerime almamaya kararlıydım. Yani tek başıma duramayacak durumdayken sürekli kendime “bu hayat bu şekilde yaşanmaz, bu geçici bir şey, geçecek gidecek” diye telkin verdim.Ve hatta cesaret edip o dönem korkumun üzerine giderek şehir değişikliği bile yaptım. Bu süreçte aile dizimi, theta ve psikolog yardımı aldım. İlacı kabullenmek istemedim çünkü ilaç alsam hastalığın zihnime yerleşmesine bir yerde izin vermiş olacaktım. O korkuyu yaşadığım anlarda nefes darlığının gerçek olmadığını, zihnimin bana oyun oynadığını sürekli kendime hatırlattım. Odağımı nefesime vermeye çalıştım. Zihnime de sürekli “bak nefes alabiliyorum, demek ki ölmüyorum” şeklinde telkinlerde bulunuyordum. Haber izlemeyi o süreçte tamamen bıraktım, çok fazla tetikleyen faktörler olabileceğini bildiğimden kötü olayları kimseye anlattırmadım. “Ben biraz etkileniyorum bana anlatmasanız olur mu” diye bütün negatif akışların önünü kestim. Ve korkunun ne zamanlarda geldiğini ve neyin tetiklediğini düşündüğümde birçok geçmiş anı buldum. İlkin gece tetiklenmişsiniz buraya odaklanabilirsinşz mesela, gece o saatlerde ölen, ya da öldürülen bir yakınınız ya da atanız var mıydı vb şekillerde çıkarımlarda bulunabilirsiniz ama bence bu tarz deneyimlerş kendş başınıza değil de mutlaka profesyonel destek eşliğinde yapmalısınız. İnşallah en kısa zamanda atlatırsınız 🙏🏻