ozg666_ tedirgin olma benim günlerim tedirgin olmakla geçti.. elimde mezura günde 10 kere başını ölçüyordum, sen bu duruma düşme persentil değeri 3 altına düşerse tedirgin olmana hak veririm. Ki
bazen bazı bebeklerin kafası persentil dışında kaldığı halde zeka ile alakalı bir durum oluşmuyor Önemli olan belli bir persentil değerinde sürekli ilerlemek, yani 2 yaşına kadar düzenli aralıklarla baş çevresinin büyümesi lazım, he dersen ki benim çocuğumun boyu 93 persentil, kilosu 93 persentil, bıngıldağî baya küçük kapanmak üzere, bi anormallik eşlik ediyor ozman tamam, ama öyle birşey yoksa hiç tedirgin olma, bazi bebekler minyon olabiliyor senin veya eşinin kafası küçükse size çekebiliyor ki en büyük etkenlerden biri, her çocuk kendine özgü, nasıl ki kiloları,boyları hepsinin farklıı baş çevreside öyle, bu arada ablamın kafasıda yetişkin persentilinin dışında:) ve bir egitimci… o yüzden çok anormallik yoksa kafanıza bu durumları takmayın ben çok takıldım şuan bana bıraktığı travmalarla savaşıyorum, bu arada içiniz rahat etsin tabi bi dr. Görünün hakkınızda hayırlısı 😊