Rmysahamza Oğlum 14 aylık 72 cm ve 9380 gr dün kontrole gittik ve boy kısalığı olduğu söylendi. Benim boyum 1.52 eşim 1.73 doktor genetik olduğunu söyleyebilmek için hormonlarına bakılması gerektiğini keza erkek bebek olduğu için babasına çekmesi gerektiğini söyledi. Çok stresliyim endekronoji bölümüne randevu bekliyoruz var mı bu konuda bir deneyimi olan?
myarenb Rmysahamza biz başka bi sepepten gitmiştik endokrine genel muayenede boyu persentil sınırında diyip hormon, büyüme tahlili ve kemik yaşı tespiti yapıldı hepsi normal cıktı, şuan yaşıtlarıyla aynı boyda hemen hemen kızım ama eşimde bende uzun değiliz
Gulsbaby Rmysahamza kızım da 14 aylık 79 cm. Bence büyüme eğrisinin altında seyrettiğini düşünüyorum.
zencizeytin Rmysahamza çok üzgünüm sizi incitmek için söylemiyorum ama boyu gerçekten kısa hiç bir doktor dikkat çekmedi mi bu duruma öncesinde?
Rmysahamza myarenb peki sizin bebeğiniz bu aylarda kaç cm di yada herhangi bir doktor bunun için bir şey demiş miydi size
myarenb Rmysahamza hiçbir doktor bişey dememişti ama gerçekten hiç hatırlamıyorum detayları, 2 sene oldu gideli çünkü bir de erkekle kız farklı oldugu icin karşılaştırmak doğru olmaz
Rmysahamza zencizeytin yani şöyle ben en başından beri takip ediyordum bir doktor söyledi 69.5 ölçtü mezura ile 10 aylıkken ertesi gün başka bir doktora götürdüm oda cetvelle 72 cm ölçtü ve genetik olarak normal dendi 1 yaşında yine götürdüm 73 ölçüldü onda da normal genlerden kaynaklı dendi
zencizeytin Rmysahamza bilemedim inanın. Ben 158 cm , eşim 176 cm oğlum 46 cm doğdu 7 ayı yeni bitti 75 cm. Acaba zamanla boy uzaması duruyor mu ben oğlumun boyundan yola çıkarak kısa buldum. Doktorlar da normal demiş umarım zamanla bir anda gelişim gösterir ❤️
Rmysahamza Birde ek gıda sürecimiz çok yavaş ilerliyor iştahsız bebeklerden sadece anne sütü almak istiyor gün içinde toplasan 20 25kaşık bir şeyler zor yediriyorum
boralii zencizeytin ben 162(bazı metrelerde 160) eşim 183 oğlum 7 ay 10 günlük 72 cm 😀 maşallah bebeğinize 😀Benimkide 50 cm ile doğdu
honey_candy zencizeytin sizinki doğum boyuna göre Cook güzel fark atmış benimki 51cm doğdu şuan 74cm 12 aylık
boralii Rmysahamza yengem 157 abim 172 civarı oğulları kısa diye hastaneye gidiyorlar ve genetik olduğunu söylüyorlar… Oğlunuz ergenlik çağında boy atıp babası kadar olur muhtemelen sıkmayım canınızı
zencizeytin boralii ah çok teşekkür ederim 😘 inşallah bir noktada gelişimi durmaz ben de şaşkınım uzun olmasına. Ancak desteksiz falan oturamiyor hala. Kimileri boyu uzun olduğu için diyor bununla avunuyorum ben de
birkizannesi_01 Rmysahamza bileğinden kemik filmi çekilir ona göre belli olur kemiklerinin çalışıp çalışmadığı
boralii zencizeytin Benimkiside oturuyor ama illa arkasında bir şey olacak birden kendini geriye atıyor. Erkek çocuklar biraz tembel oluyorlar. Her çocuğun gelişimi farklı oluyor takılma eğer doktor bir sorun görmüyorsa sorun yoktur❤️
Alerjikrinit Rmysahamza ben şimdi sizin için baktım benim oğlumda kısa yaşıtlarına göre bizim 13 aylıkken 74 cm imiş boyu(sağlık ocağı ölçüsü yani belki 72 ama öyle ölçtü). Babasına çeker diye bir şey demedi hiçbir doktor ama anne baba ortalaması olur dedi ikimiz de uzun değiliz. Ben başka sebepten çocuk gastroentolojiye götürdüm o da boy kilo bakıyor bana minyon dedi bence sorun yok dedi. Stres yapmayın içiniz rahat eder götürün. Sizi anlıyorum biz demir ve b12 eksikliği yüzünden gittik gastroentolojiye ama çok şükür her şeyi iyi çıktı. Hiçbir şey çıkmazsa takviye verirler ileride sporla desteklersin.
Rmysahamza Alerjikrinit bizde kullandık demir eksikliği için b12 içinde iğne vuruldu bakalım inşallah dediğiniz gibi olur yarın doktora gidip randevu talep edeceğim umarım verir de bir an önce rahatlarız
zencizeytin honey_candy sanırım belli bir aydan sonda uzamiyorlar muhtemel benimki de yaşına geldiğinde belki uzarsa bir kaç cm daha uzar