milletsanakanalizemiolacak cokkasmabeabi O biraz öğretmenin insiyatifine kalmış ya mesela bebeğim erken doğdu küveze girdi hepimiz merkezde kalmak zorundaydık kızımı okula yollayacak kimse yoktu öğretmene söyledim 1 hafta boyunca devamsızlık işlemedi kardeşi eve gelince de 2 3 gün okula gitmek istemedi öğretmen izinli yazdı. Hamilelikte de kontrollere giderken saatler okul saatiyle uymayınca mecbur yanımda götürdüm onda da öğretmen izinli yazdı ama her öğretmen bir değil bizim bu sene öğretmenimiz değişti 1. Sınıftaki öğretmen girecek derslere o öğretmen diğer öğretmen gibi değil mesela anca hasta olursa göndermeme gibi bir olayım olacak yada göz kontrolüne gidince gidemicek göz doktorumuzda pek rapor yazmıyor kısa muayene okula yetişir diyor ama okul ile hastane 45 50 dk nasıl yetişecek onu bildiği için öğretmenimiz anca o zamanlarda raporsuz kabul ediyor
iki_prensesannesi ihsanbebek bende tam tersine keşke okula alsalar diye uğraşıyorum 34 aylık 😀 yeğenim başladı 6 yaşında şuan zorunlu olduğunu biliyorum ama en güzeli sistemi bilene danışın mudurlere bı sorun bakalım onlar ne diyor yada gelişimsel değerlendirmeye bı götürün bu bu sebebden okula göndermek istemiyorum bunun için bir rapor vs çıkarabilir iyim diye bı danışın gece hafta hastanede denk gelmiştim bir abla bu yüzden gelmişti ama onun kızında gelişim geriliği de varmış oda yaşıtları ile uyum sağlayamaz üzülür travma kalır diye göndermek istemiyordu inşallah bir çözümü vardır 😔
Noname21 ihsanbebek benimki de kasım 2019 doğumlu Bende gitsin istemiyorum ikinci dönem anaokulu na gidecek Eylülde de birinci sınıf fiziksel olarak iri yani ama Ben sorun olacağını sanmıyorum diğer açıdan. Baktım oluyor alırım hemen gerekirse rapor alırım.
annekko ihsanbebek anaokulu öğretmeni yeğenim için rapor tarzı birşey yazmıştı yengem göndermemişti. Ama onun geçerli bir sebebi vardı bulunduğu ay ne anaokuluna uygundu ne ilkokula. Oyuzden öyle evde kendi tamamladı öğretmendi. Siz neden göndermiyorsunuz ayı uygun?
Birbebetoannesi ihsanbebek herhangi bir sağlık ya da özel sebebi yoksa neden göndermek istemiyorsunuz acaba
Anonim11 Dondurmalikahve öf demi ya tüylerim diken diken oldu,bir de çok bilmiş gibi espri yapmışlar dalga falan geçmişler. Ayy Allahım cahil cesareti böyle bir şey
Anonim11 ihsanbebek hocam şöyle ki okula kayıt olduktan sonra bir kez bile gelen devamsız öğrencileri bile geçiriyoruz biz. Tabii ortaokula giriyorum ben. Sizinkinde de öyle olur da 2.sınıfa geçerse ne olacak? Müdürle konuşsanız biraz anlayışlı olabilir mi acaba bilemedim.
ihsanbebek Anonim11 müdürlük mü yoksa milli eğitimlik bir durum sanki hocam 1kere gelince ilk geçiriyor ama hiç gitmesin dedim ben
Anonim11 ihsanbebek zorunlu olduğu için milli eğitim size izin vermez sanmam ama belki müdür insiyatif kullanır. Ya da direkt hiç göndermezseniz sınıfta kalabilir
FerideDeniz Anaokulu ogretmeni ile görüştünüz mü? Bilişsel, sosyal ve kas gelisimi açısından başlaması uygun veya uygun değil dediyse önemli olan o bence. Siz çocuğum küçük diyorsunuz ama seneye okula başlayacaklar arasında da sizin çocuğunuz çok büyük kalacak.
ihsanbebek Prenses_isabella soruma yanıt arıyorum bu söylemin yanıt olmadığını algılayabilmeniz uzun sürer ama sizin
nadidelifora Evaninanasi yorumları okumadım belki cevap veren olmuştur ama bende yazayım dedim. Eylül ayının 30u itibariyle 72 aylık olan çocuklar için ilk okul mecburi. Benim oğlumda 22 Eylül doğumlu. Okula başladığı yıl daha 72 aylık bile değildi ağustosta açıkladı çünkü okul. Ama mecburi başlattık biz. Bizden 15 gün büyük olan arkadaşımın çocuğu o yıl anaokuluna gitti çünkü Ekim dogumluydu ve isteğe bağlı birinci sınıf çıktı o yollamadi ☺️
Yedaarven ihsanbebek Veli Dilekçesiyle erteleme 71 aylık oluyor. 79 aya kadar raporla erteleme hakkı varmış. Yorumlarda gördüm sanırım kalem tutmada falan problem varsa çocuk psikiyatristinden rapor alabilirsiniz. Seneye o durum ortadan kalkacağı için bir problem de olmaz geleceği açısından. Benim kızım kasım 2018 doğumlu 2 sene anasınıfına gittiği için biz bu sene dilekçeyle ertelemedik. Baya zor oldu karar vermesi ama okulla, anasınıfı öğretmeniyle ve çocuk psikiyatristiyle konuşup hazır olduğu kanısına varıp göndermeye karar verdik. İnşallah doğru karar vermişizdir🤷🏻♀️
bilgep48 ihsanbebek okula erken başlayan çocuklar biraz zorlanıyor malesef. Bu süreçte çocuk da aile de öğretmen de yıpranıyor ama sistem onu zorunlu tutmuş. Bir de çocuğun seviyesi de önemli aslında bir yerde, ki onu da söz bilirsiniz zaten öğretmenle görüşünce…