Merve hanım,
Bir kaç gün önceki mesajınıza yanıt olarak da belirtmiştim aslında ama engellendiğiniz için görmemiş olmanız çok normal.
İlk gün beraber uyutacağız demiştiniz ancak sadece iki gündüz uykusunu beraber uyuttuk gece uykusunda siz anlattınız ben uyguladım.
Açıklama yapma ihtiyacınızı çok iyi anlıyorum ama ben yaşanmamış hiç bir şeyi anlatmadım. Yapmış olduğum yorum yaşadıklarımı bire bir anlatmaz bile. Ben ve bebeğim yataklara düşecek kadar stres oldum o süreçte.
Saat farkına rağmen eğitim vermeyi kabul eden sizdiniz ve uyku eğitimi verdiğim zamanda size ulaşamadım. Daha sonra mesaj attınız ama asıl ihtiyacım olan zamanda değil. Biz yazışmalar dışında konuşarakta iletişime geçtik o yüzden maalesef her şeyi ispat edemiyoruz.
Size daha önce de söylemiştim benim sizinle hiç bir kişisel problemim yok. Eğer profilime girerseniz sizden sonra başka birisinden eğitim aldım ve memnuniyetimi de paylaştım benim yaşadığım memnuniyeti başka anneler de yaşasın diye. Tekrar söylüyorum hukuki olarak dilediğini yapabilirsiniz ben yalan ya da ya kış hiç bir şey söylemedim. Tarafınız tarafından hem kendim hem de çocuğum paranla rezil oldum. Aklıma geldikçe uykularım kaçıyor.
Siz öngörüşme de bana “bebeğinizi severek temasla uyutacaksınız travma etkisi bırakacak bir şey olmayacak” demiştiniz. Madem benim kimliğimi açığa kavuşturdunuz o zaman şöyle söyleyeyim bende Kanada’da çocuk gelişimi okumuş ve kreşlerde çocuk gelişim eğitmeni olarak görev yapan birisi olarak söylüyorum sizin verdiğiniz “sağlıklı uyku alışkanlığı kazandırma” çocuklara derinden yaralar bırakan bir gönderim bizzat kendi kızımda gözlemledim. Ön görüşme de özellikle yöntemi sordum ama detay vermediniz. Uyku eğitimine başladığımız günün sabahı videolar gönderince anladım. Kızım için uygun olmadığını söyleyince sen yapamayacak gibisin vazgeçmek istiyorsan şimdi vazgeç paranı iade ederim demiştiniz. Keşke o an vazgeçseydim. Ben sizin bilginize güvenmeyi tercih ettim ama çok yanlış yaptım.
Sizin vermiş olduğunuz eğitim bebeklerde işe yaramış olabilir ama benim kızım dirençli ve hareketli bir bebekti. Kızım direnmek istedikçe onu zorla yatağa bastırmak zorunda kaldığım için gala vicdanen rahat edemiyorum.
Sizin içinizi rahatlatamayacağım ne yazık ki çünkü bunlar benim bizzat yaşadığım tecrübelerim. Siz kendinizce destek olduğunuzu düşünmüş olabilirsiniz ama ben öyle hissetmedim. Bunu başka birisinden memnuniyetle uyku eğitimi aldığım için gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum. Lütfen yalan söylemekle itham etmeyin tekrar beni.
Bir tek konuda yanlış yaptım o da memnuniyetsizliğimi size göstermemekti enerjimi böyle yazışarak düşürmek istemedim çünkü benim bu konularla uğraşacak vaktim yok. Dediğim gibi sizinle kişisel hiç bir sorunum yok. Benim yorumumu kişiselleştirmeyin.
Teşekkürler,