parsegemommyyy Kızlar nerhaba, Dün 9.ay doktor kontrolümüzde oğlumun aylık 400 gr aldığını gördük ve dr.az dedi önümüzdeki aya güzel kg alması için bana yardımcı olur musunuz? Nasıl beslemeliyim bebeğimi?
bucocukac_ parsegemommyyy 9. Ayında 250 gr almıştı oğlum kimse de takılmadı bir ay kilo az aldı diye sorun olmaz ki genel olarak beneğin ortalamasına bakın
ahmethamza parsegemommyyy ben ogluma muz kuru kayısı tahin pekmez ve cevizli karışım yapıyorum. Siz buna irmikte ekleyebilirsiniz. Farklı kuruyemislerde.
daha_ben_buyumemisken parsegemommyyy hareketlenmeye başlayınca aylık 400 çok iyi Dr neden size öyle dedi ki
parsegemommyyy bucocukac_ evet doğru söylüosunuz ama doktor az biraz beslenmesine ağırlık ver dedi 3 öğün yapıorum aralarda meyve yoğurt veriyorum ama öğünlerde çok az tüketiyor kuzu kıyma kullanıyorum çorbasına mesela içmek istemiyor.
bucocukac_ parsegemommyyy çok normal 9 aylık bir bebeğin max yiyeceği miktar 1 yemek kaşığı sen hiç kafana takma
parsegemommyyy bucocukac_ ya gerçekten mi doktor biraz olumsuz konuşunca moralim bozuldu bana göre de iyi kg almış gbiydi çünkü elimden geleni yapıorum ama anlarsınız eksik yapmak istemiyorum anne sütü de veriyorum çok şükür sonuç olarak sadece kg da azlık var boyu uzamış başı büyümüş
bucocukac_ parsegemommyyy bazı doktorlar çok ilginç gerçekten benim oğlum 13. Ayında kilo kaybetmişti doktora ağlayarak gittim araştırılsın diye saçmalama demişti bana bir kilo veriyor yerine 3 kilo alıyor bebekler böyle böyle büyüyor harika bir annesin ♥️
parsegemommyyy ahmethamza uyumadan 1 saat önce ruşeym+irmik+çok az pirinç unu muz karışımı yapıp verdim. Allerjik bebek olduğu için ceviz vermeyeceğim 15 gün deneme yapıoruz. Pekmez veriyorum keçiboynuzu ama tahin hiç vermedim sorun olmaz heralde değil mi
parsegemommyyy bucocukac_ çok teşekkür ederim 🥹🫶🏻 Düşe kalka büyümenin yanına kg alıp vererek büyümek de eklendi 😋
ahmethamza parsegemommyyy uyku öncesi ben hiç vermedim en son öğün 4 5 gibi yapıyoruz. Tahin de alerji bilmiyorum ama ben deneyerek verdim. Meyve purelerine kattım 3 4 gün bisey olmadığı için devam ettim.
ahmethamza drkrd çok az çay kaşığından biraz fazla. Kabız gibi olursa kayısı yerine yoğurt ekleyebilirsiniz. Daha önce denedim hepsini 3 gün kuralı ile. Denediyseniz verin cevizi falan.
ahmethamza drkrd koska kullaniyorum. Pekmez için de gene aynı. El yapımı olanlar kontrolsüz ısıtılmış olduğu için zararlı diye hiç vermedim.
parsegemommyyy daha_ben_buyumemisken en düşük bizim beklentimiz 600 gr dedi. Ki oğlum öğlen 11 e kadar uyur geç kahvaltı öğle-akşam yemeği yediririm ona rağmen güzel aldığını düşünüyordum🤦🏻♀️ bizim dr.da sorun var sanırım anlamadım. Sabah erken kaldır erken başlayın güne dio da bebem kalkmıo top gibi yuvarlanıo uyumak için onu nasıl yapcam hiç bilmiorum 🤦🏻♀️
parsegemommyyy ahmethamza susam var die bende dener o şekilde veririm tahin pekmez karışımı yapıp direkt de yediririm başlıyim bende hangi marka kullanıosunuz
ahmethamza parsegemommyyy irmikte bizim bi kaç döküntü oldu. Az da olsa alerjisi glutene var. Az Az verip alistircaz dedi doktor. Ara vere vere irmik verdim bende.
parsegemommyyy ahmethamza ahmethamza ben şimdi kg alsın die gece de veriorum bide uyku sorunumuz var açlıktan mı uyanıo göreceğim. Çok şükür şimdiye kadar çıkmadı bizde allerji. Zaten çoğu büyüdükçe gidiomuş allerjinin
ahmethamza parsegemommyyy aklıma bisey geldi. Biz yenidoğan zamanında sarilik uzun sürdüğü için sürekli kontrole gittik. Bi doktor a gidiyorduk tabi. Doğum kilosuna ulaşmadı diye diye moralimi bozup yolluyodu. Eşime hatta şey demiş bazi annelerin sütü yaramaz gece beslenmesini mama ile siz yapın. Çok sinirlendim başka doktora gittik. Çocuk doğum kilosunun üstüne 400 gr daha almış o salakların tartısı yanlışmış. Boşuna o kadar kan aldıklarına mi yaniyim moralimin içine ettiklerine mi. 10 gün falan gittim bi de aynı doktor a. Emzirirken farkedip dil bağı var diyorum yok diyo 40inda kestirdim ondan sonra normal e döndü çocuğum.
daha_ben_buyumemisken parsegemommyyy geç başlıyormus güne. Kilo için değil de büyüme hormonu saat 9 ile gece 2 arası salgılanır. 1 hafta 10:30 diğer hafta 10 da diye diye saatleri erkene alın
livanurvealpinannesi61 parsegemommyyy bu yenidoğan bebek değil ki en az 600 gr alsın. İlk 6 ayda 500 gr ve üzeri almalı. 6 cı aydan itibaren ayda 200 gr alması beklenir. Artık kilo alımı azalır yavaşlar. Benim oğlum 2 kase yemek yediği halde 300 gr zor alırdı doktor gayet iyi demişti. Siz doktorunuzu değiştirin 9 aylık bebek bu 200 300 gr alsa yeterli.
[silindi] parsegemommyyy 8.660-3200=5460/248 =22 Günlük 22 gram almış bebeğiniz az demesi için 14 gramın altında olması gerekiyor…