kurkmantoluhanimabla Kızlar ,tavuklar hormon ve antibiyotik yuvası olduğu için tavuk tüketmiyoruz. Acaba hindi eti de öyle midir?
Ucansupurge kurkmantoluhanimabla Hindide tavuğa göre daha fazla protein olduğunu okumuştum. Bir kaç kez denedik fakat et aşırı sert yada ben mi yapamadım bilmiyorum tabi. Sevilmedi bizde
Meri-Mel kurkmantoluhanimabla Hindi etinin, protein oranı daha fazla diye duymuştum aldığınız yer de önemli ya artık nerde yok mi hormon pis şeyler ama tavuğa göre daha sağlıklıdır bence de
kurkmantoluhanimabla Ucansupurge evet ben de pek beğenmemiştim ama şu an önceliğim sağlıklı olması. Yani acaba hindiler de tavuklar gibi hormonlu/ antibiyotikli midir? ☺️
Ucansupurge kurkmantoluhanimabla İnanın bilmiyorum ama tahminimce daha azdır çünkü arz talep meselesi ya tavuk tüketimi daha fazla olduğu için hızlı büyümeleri için hormon basıyorlar. Tabi ki benim düşüncem tamamen farazi doğru olmayabilir ☺️
Ucansupurge akrabavuran Deneyeceğim teşekkür ederim ben baya tavuk gibi tavada yaptım aşırı sert oldu resmen geviş getirdik 😂😂😂😂
Themom_ kurkmantoluhanimabla Bizim doktorumuz tavuk eti yerine hindiyi tavsiye etmişti proteini daha yüksek ve 0 hormon basımı yapılıyor müdehale edilemiyor diye. Kuru olmaması icin güvec gibi yapıyorum domatesli, soğanlı sulu sulu.
kurkmantoluhanimabla Themom_ neden müdahale edilemiyormuş acaba bilginiz var mı ? Öneriniz için teşekkür ederim 😊
Themom_ kurkmantoluhanimabla Hiç bir bilgim yok doktorumuzun söylemini yazdım direk☺️ Tavuk erken ergenliğe sebebiyet verdiği icin yumurtayı bile köyden olmazsa verme demişti beykozdan alıyoruz o yüzden kümes tavuğu diye
akrabavuran kurkmantoluhanimabla güzelce yıkayıp tuzluyorum daha sonra düdüklüye azıcık yağ koyup hindiyi biraz kavuruyorum kapak açıkken, sonra sıcak su ekliyorum kapağı kapatıyorum. 40 dk sonra felan pişiyor, düdüklü zaten kısık ateş ya bayağı bi yumuşatıyor çok güzel oluyor
14032 kurkmantoluhanimabla hindi tavuğa göre daha çabuk bozuldu için ve saklama koşulları zahmetli olduğu için büyüme hormonu veremiyorlar o sebebten dolayı tavuktan daha sağlıklı