aysenurdik Ekran hakkında düşünceleriniz nedir tek başıma bakıyorum mecburen bazen ekran açıyorum sizin düşünceleriniz neler içim hiç rahat etmiyor ama çok zor bir bebek
AntiSosyallKelebek aysenurdik Yanı kızımda hıç kasmadım hep açık kaldı oda arada baktı yada bakmadı şimdi oğlum var 22 aylık oda aynı ablası gıbı ama ben oturup çizgi film açmadım 3 yaşa doğru ızın verdım şuan kızım 4 yaşında hafta sonu 2-3 saat aralıklı ızler hafta ıçı yarım saat 1 saat kardeşinin hala ılgısını çekmşyır
ymc24 aysenurdik Arkadaşımın bebeğine otizm tanısı konuldu ve doktor ekran kullanımına bağladı. Bu bağlamda tv telefon ya da herhangi bir teknolojik cihazı 3 yaşına kadar düşünmüyorum tek başıma bakıyorum çok yorucu evet ama kitap okuyarak oyun kurarak geçirmeye çalışıyorum tercih sizin
ryhn94_ ymc24 ekranla, aşıyla otizm olmaz hanımefendi. Otizm genetik bir hastalıktır daha ana rahmimdeyken başlar. Ekran maruziyeti nedeniyle gelişim geriliği görülür. Geç konuşma, hiperaktiflik, asabilik vb şeyler.
annevebebegiii__ PamukPrensesannesii yazık ya linçleme yardım edeni yoktur istemez kötülüğünü evladının ☺️
Ikiprensesannesi23 aysenurdik kızım 3 yaşında 2 buçuk yaşını geçiyordu izlediğinde ama oturup saatlerce izlim demez ama TV hep açık olacak o da oyuncaklarla oynar 5 dk bilemedin 10 dk oturup uzun izler ama şimdi 4 aylık bebeğim var ve çok dikkatini çekiyor TV gözünü TV den almıyor o yüzden artık bebegim uyanıkken TV yasak dedim kızıma aglasada açmıyorum uyuyunca açıyorum tabi herkesin ki farklıdır isteyen izletir istemeyen izletmez herkesin kendi tercihi ben otizimden dikkat dağınıklığından korktuğum için bu şekil önlem aldım bebeğim için
annevebebegiii__ PamukPrensesannesii bazen tek zor oluyor bu dediğime bak bi istersen youtubedan hey bear sensory
alpinanneesi aysenurdik oğlum 18 aylık ben günde ortalama 1 saat açıyorum Dr çocuk Dr birşey olmaz dedi bende sağlıkçıyım abartılmadığı müddetçe bişey olmaZ
Gzdnr17 alpinanneesi 18 aylık çocuğuna 1 saat tv be zararı yok mu Bunu diyen doktor ve sizde sağlıkçı yazık ki ne yazık …
Elifmihre aysenurdik bizde hep açık ama kızım hiç dönüp bakmıyor bile doğduğundan beri kitaplarla ben onu yüz üstü çevirip resim iziyordum şimdi beraber çiziyoruz bu arada evde ses olsun diye açıyorum eşim mağaza müdürü korkuyorum evde tek sesler duyuyorum oyuzden açık tv izlediğimiz için değil genelde de belgesel
ruzgartayfunyagmur ryhn94_ kos koca platformda bunu anlayan çıktı çok mutluyum 😂😂 çünkü biz hiç birimiz otizmli değiliz analarımız bizi hiç televizyon karşınına koymadılar. 🥹
Tuba-1 ryhn94_ ekran maruziyeti otizmin belirtilerini şiddetlendirir . Otizmde çevresel etkiler çok önemli ve belirleyici (beslenme, sosyal etkileşim -oyun vb )
Zlm aysenurdik en fazla sürekli kucak istiyodur çoğu bebek öyle ben hep kucağımda kızımla yemek yaptım tehlikeli birseyse anakucagina biraz uzagima koyup ona şarkılar söyleyerek yaptim. Çok küçük çocuklarda uyaran eksikliği dışında gözlerinede zarar verebilir
ryhn94_ aysenurdik linçleri umursama kimin ne yaşadığı, nasıl yaşadığı sadece kendinin bildiğidir. Her bebek zordur ama bazı bebekler daha zordur. Bende bazen açıyorum 10 dk vs sonra kapatıyorum umursamıyor bile. Şimdi herkes en bilinçli ebeveyn olma çabasında nedense. Abartılmadığı sürece bişey olmaz demişti doktorum. Bazen öyle günler yaşıyorum ki mecburen 10 dk da olsa kafamı toplamak için açmam gerekiyor. Nasıl ki ekran açmamak mükemmel annelik değilse açmakta kötü annelik değil. Vicdanını yorma 😘
gizem6767 ryhn94_ bencede ya bazı anneler sankı en ıyı anne olma çabasında bazı seylerı çok biliyorlar ben kımseyı takmıyorum ne derseler
aybarsmom34 ryhn94_ Benim doktorumda, otizm 10 15 dakikalık tv ile olacak birşey değil der hep. Benim bebeğim 6 aylık, ekransız ilerliyoruz ama televizyon izletenleride linçlemem be. Nerden bileyim kimin bebeği nasıl
Gzdnr17 ryhn94_ ne yaşıyorsun mesela tv açıyorsun :) ikiz annesi kadar mı zorlanıyorsun 😄 tek bebek ya ne kadar zorlar ki komikleşmeyin ya zararlı ya kabul edin şunu artık
sborkaya Vallahi bebeğim olmadan atıp tutuyordum ama öyle söylediğim gibi olmuyormuş o işler.. İnsanız yorulup halsiz düşebiliyoruz ve yahut işimiz olabiliyor çok az da olsa telefondan çizgi film açıyorum evimiz de televizyon yok..bir nebze de olsa işimi hallediyorum bebeğim izlerken. Hiç ekrana maruz bırakmayanları tebrik ediyorum ✨
ryhn94_ gizem6767 valla annelik bir yarış alanı değil. Benim veya senin veya onun ne yaşadığını kimse bilemez. Bu yarışa katılmayanları da zorla dahil ediyorlar 😄 bende arada açıyorum izliyor işimi hallediyorum kapatınca umrunda bile olmuyor. O en yarışta olanlar paketli gıda, aile içi psikoloji, oyuncak seçimi vs konularında nasıl acaba