Melihakrds Anneme her gittiğimde ev gereksiz eşya ile dolu derdim ama bir baktım ki benim ev de öyle. Sizde de var mı çok gereksiz dediğiniz neler yapıyorsunuz nasıl değerlendiriyorsunuz mesela gereksiz dediklerimi sayayım Misafir takımındaki porselen çorba tenceresi 😄 Kahvaltı takımında ki yumurtalıklar😄 Bir sürü anne işi kalın kalın yorganlar Çeyiz adına herşey Nikahta nişanda artan hediyeliklerim bile duruyormuş Eşimle sevgiliyken anı diye sakladigimiz enteresan eşyalar Bir sürü çeyiz 🤦🏻♀️ Ay ben bunları ne yapacağım siz ne yaptınız bunları
oyoyoyyedibeni Melihakrds kullanılacak haldekileri ihtiyac sahiplrrine ver , kullanılmaycaakları at en iyisi. Bende 1 senedir at at bitiremiyorum
babyyyy1 Melihakrds hiç sevmem öyle gereksiz eşyayı bende her şeyi atma hastalığı var bir şey bana fazla geldiyse hemen atıyorum aman bunu da atmayim lazım olur demiyorum bir keresinde kızartma yağını cam kavanozda attım diye kv çok şaşırmıştı
Melihakrds PamukPrensesannesii taşınma aşamasındayim hepsini eliyorum aslında çok düzenli gorenler de bana derdi hiç eşya aksesuar yok ne kadar sade düzenli ama kapalı kapılar ardında elimi attığım her yerden biseyler. Çıkıyor 😄
seda_akkl Melihakrds hıcbırı yok bende 😂 ferah ev sevıyom fazlalıkları kaynanam olacak şahısa verdırdım basımın gözümün sadakası olsun 😁
Melihakrds seda_akkl en gözüme batan şey yün yorgan onları zaten kayınvalidem verdi bana tövbe de geri almaz yün sağlıktır diyor bıraksam normal yatağın uzerine de yün döşek veriyordu 🤦🏻♀️ doğalgazlı evde bu kadar ağır yorgan kullanılmıyor diyorm ama yok
betulunmevasi Melihakrds hiç kullanmadığım ceyizlerim (annem ev taşıdı ona verdim kimini kullanacak kimini kardeşin evlenecek ona koyacak) arada elime fazla geleni ihtiyacı olanlara ya da verebileceğim kişilere veriyorum verebilecek yer bulamazsam da güzelce bir şekilde konteyner e yakın yere koyuyorum ki ihtiyacı olan alabilsin diye
AnnaKurt Kullanmadığım hiçbir şey yok evde. İçim çekiliyor benim kalabalıktan. Bi tane yemek takımım var misafire de kendime de günlük de hep onu kullanıyorum mesela.. 🤣
Ashellinko Melihakrds Taşınırken o çorba kasesisi kırıldı hop çöpe Öncesinde içinde yoğurt mayalıyordum. Yorganları, dantelleri anneme Yün yastık yorganı kaynanama geri verdim. Lifleri yakınımda evlenicek olanlara hediye olarak götürmüştüm. Taşınıdken o kadar şey attım ki mental olarak çok iyi geldi şuan evimde gereksiz virane bişry yok toplmasıda kısa sürüyor ondan 😂
merfo Melihakrds çeyizlerim benim için fazlalık değil hepsi annemin el emeği o yüzden saklıyorum sandık aldım içine koydum hepsini düzenli bir şekilde Yemek takımım vs de salondaki dolabın içinde fazlalık gelmiyor bana kullanıyorum çünkü yorgan vs de yok 1 tane yorgan var onu da kışın kullanıyoruz zaten ama çok fazla olsa dağıtırdım
Melihakrds merfo 8 yorganim var hep de annelerin yaptırması ağır yorganlar ama ben bir tane ince hazır kullanıyorum sadece
Marianne Melihakrds bir oda doğ dolu gereksiz eşya var, benim eşimin kıyafetleri, artık demode yani, ayakları kırılmış bir kaç valiz, ayakkabılar falan. Bir gün eşimi bir yere göndereceğim, o şekilde anca hallederim. Başka türlüsü zor.
Melihakrds Marianne benim eşim de şuan xl giyiyor öğrencilik yıllarında Amerika’ya gitmiş ordan yaptığı alışverişlerinde aldığı bir sürü s beden gömleği var bunlar olmuyor artık sana verelim birine diyorum herşeyi at yurt dışından aldıklarımi atma diyor atsam kıyamet kopar ne yapacaksa o kadar s beden gömleği
BENOYLEUYGUNGORDUMM Melihakrds evimde asla fazlalık eşyam yok. Sadece tabak çanak değil aksesuar vs. Bile bulamazsın. Çok sıkıldığım bişey varsa ya satarım yada anneme veririm onunda ihtiyacı yoksa başkasına vermesini söylerim. Fazlalık herşey yük gelir insana bunun canlı yada cansız olması değişmez.
aslano BENOYLEUYGUNGORDUMM konudan bağımsız ama daha yeni muhteşem yüzyıl izledim foruma girdim ve direk sizin isminizle karşılaştım ahahaha🤣
NatashaRomanoff Melihakrds fazla eşya sevmem biriktirmem. Çeyizim fazla yoktu zaten. Tülbentleri nişanı olacak yakınlarıma çeyizlerine koysunlar diye bol bol götürüyorum öyle biter. Lifleri de kalmalı gelenlere çıkartıyorum gittiklerinde direkt çöpe.
Jument Melihakrds dediklerinizin hepsini evden çıkardım. Annem alacaklarını alıyor almıyorsa direkt çöpe.. ara sıra evi gezer bakarım neyi kullanmıyoruz evden ne eksiltebilirim diye.
Show_must_go_on Melihakrds En başından hiç almadım çeyiz falan kullanacağım kadar aldım millet 10 tane nevresim takımı aldı ben 3 tane aldım eskidi bir şey oldu yeni çıkan hoşuma gidenlerden yeniledim hep yemek takımını annemin günlük takımları hep kırılmıştı açmadan ona verdim çorba kasesinde yoğurt mayala mükemmel oluyor onu vermedim 😄😄 elime fazla gelenleri de ya attım ya verdim başkasına
Tatlican Melihakrds Gorselde evim cok sade ama dolaplarda el sokmaya yer yok abrti derecede fincan ve bardak var Yorganlarim ince , gereksiz yorgan yok ama kadife battaniye var gereksiz
biranneminik Melihakrds vala ben çoğunu atıyorum şuan tasinicam baya attiklarim oldu. Ama çeyizlikleri atamıyorum anacığımın el emeği diye kıyamıyorum. Hele o yorganlar ne akıla hizmet sanki yığın yığın misafir ağırlayacak gibi😂😂😂
Melihakrds biranneminik en gözüme batan şey yorganlar kesinlikle evime gelen herkes sıcak pike yeter diyor kışın bile ama atmaya gelince lazım olur lazım olur annem kaynanam toplamda 2 koltuk üzerine döşek 8-9 tane de yorganim var geri vermeyi teklif ediyorm asla almıyorlar lazım olur diyorlar hep
anneyimannea Melihakrds Misafir takımındaki porselen çorba tenceresi Gözden çıkarıp komşuya verdim yoğurt mayalayacakmis Yumurtaliklari vs attım gözden çıkarıyorum heseyo çöpe koyuyorum veya ihtiyacı olana veriyorum koli kolu verdim daha da var yavaş yavaş çıkarıyorum
zezelik85 Melihakrds ben de fazlalık eşya sevmem. Ne kadar çok eşya o kadar çok iş demek. Kullanmadığım eşyaları ya satarım, ya birilerine veririm. Kullanılmayacak gibiyse atarım. Yün yorganları anneme ve kayınvalideme, çeyizlik eşyaları başka birine çeyizlik olarak verdim. Bana hediye gelen kullanmadığım şeyleri de başka birine hediye ediyorum. Gereksiz yere hediye için para harcamamış oluyorum böylece..