eternal_8 Merhaba güzel anneler🥰 ingilizce öğretmeniyim ve 4 aylık bebeğimle doğduğundan beri ingilizce bir süreç ilerletiyorum ve aklıma belki isteyen düşünen başkaları da vardır diye geldi ve yazmak istedim. İngilizce bilmiyor olmanız bebeğiniz ile ingilizce rutin oluşturmanıza engel değil ve bebeğiniz için en değerli şeylerden birisi onu yabancı dile olabildiğince erken maruz bırakmak 🙏🏻
emilia eternal_8 İngilizcesi iyi olmayan ama bebeğine öğretmeye calısan annelerimiz için önerileriniz neler? ☺️
flamingo24 eternal_8 bende öğretmenim ve Amerika’da yaşıyorum . İkinci dil bilmesi çok güzel tabi ama biz genelde tür ailelere ilk önce kendi dilimizi öğretmemiz gerektiğini evde mümkün olduğunda ana dil konuşmamız gerektiğini söylüyoruz . Zaten okula gidince öğrenecekler . Bende oğlumda öle yaptım hiç yabancı çizgi film dahi izletmedim 3 yaşa kadar . 3 yaşında kreşe başladı ozaman İngilizce öğrendi ama biz evde Türk televizyonu izleyip Türkçe konuşuyoruz . Türk alabesini öğretince Türkçe okumaya yazmayıda kendi öğrendi. Şimdi yeri geldiği zaman tercümanlık bile yapıyor 😀Ama bu gerçekten çocuğa bağlı benim çoğu arkadaşımın çocukları ise İngilizceyi tercih ettiler evde Türkçe konuşulmasına rağmen İngilizce konuştular daha kolaylarına geldi herhalde .
imeaeb eternal_8 Aynı şekilde ingilizce örğetmeniyim ben de hiç türkçe konuştuğunuz oluyor mu? Ben bazen severken falan dayanamıyorum😂
aycaaktas Merhaba , benim de bebeğim 4,5 aylık . Benim de İngilizcem iyi değil maalesef :( ara sıra İngilizce kitap okuyorum ve İngilizce kartlar gösteriyorum ama öğretecek kadar bilemediğim için bir yararı olmaz diye düşünüyorum 🤔
eternal_8 aycaaktas ara sıra değil de rutin olarak yapmak gerekiyor aslında ve İngilizce bilmiyor olsanız bile sürece başlayınca siz de öğreniyorsunuz☺️ mesela her bezini değiştireceğinizde ingilizce olarak söyleyeceksiniz “Let’s change your diaper” gibi bunu da sesli dinlersiniz bir kaç kez sonra siz de ezberlemiş olursunuz. Ya da uyku zamanı ingilizce bir ninniyi her seferinde dinleteceksiniz bir süre sonra siz de ezberleyip eşlik edersiniz. Gibi gibi ☺️
eternal_8 Momofpars sultano Ipekkuss kurkmantoluhanimabla aycaaktas Kızlarım sayfadan bana yazarsanız bize özel bir grup oluşturup daha sık paylaşım yapabilirim bu konu ile ilgili ☺️🌸
eternal_8 emilia hemen yukarıda bir örnek yazdım ☺️ burada müsade var mı bilmiyorum ama aslında bir instgram sayfam var orada seri oluşturuyorum düzenli olarak bebeğime ufak da olsa ingilizce katmak isterim diyenler o serime de dahil olabilirler ☺️
kurkmantoluhanimabla eternal_8 Sayfanızı inceledim , bebeklerle ilgili daha çok paylaşım yaparsanız çok daha faydalı olur bence.Emeğinize sağlık.💐
eternal_8 emilia bu yazıyı görmeden yazmış bulundum kaldırılır o halde 🙏🏻keşke paylaşılabilseydi ama buradan da yardımcı olmaya çalışırım meraklılarına 🩷
eternal_8 Ipekkuss sultano İçerikleri yeni yeni paylaşıyorum elbette özelden size iletiyorum sayfamı🌿
rodsmama flamingo24 tamamen katiliyorum ben de kanada’da yasiyorum. Hic ingilizce bilmeyen arkadaslarimin cocuklari turkce konusmuyorlar. Kreste ingilizce konusuldugu icin evde de ingilizce konusuyorlar cocuklar. Bir arkadasim kizi gece kalkip su istediginde annesi anlamayip cocugu geri yatirmisti😂 ben de oglumla hep turkce konusuyorum ama bana anne bile demiyo mama diyo:(
eternal_8 flamingo24 aslında tam zıt durumlar yaşıyoruz demekki sizinle ☺️ sizin çocuğunuz sosyal hayatında hep ingilizce duyacağı ve kullanacağı için siz evde türkçe kullanıyorsunuz. Biz de tam tersini yapıp ingilizceye maruz bırakmaya çalışıyoruz. 0-3 yaş dil gelişiminde en kıymetli zamanlar, türkçeyi zaten babasından ve çevreden duyuyor diye ben ingilizce kullanıyorum bebeğime. Okulda öğrenecek diyemiyoruz çünkü malum yıllarca ingilizce dersi görüp asla konuşamayan bir milletiz 🥲🌸
flamingo24 rodsmama çocuğun tercihi tabiki ama biz yabancı bi ülkede olduğumuz için ana dilimizi unutmamız gerekiyor . Burda doğuyorlar elbette aksanları olabilir benim oğlum 8 yaşında aksansız Türkçe konuşuyor . Kızım 8 aylık evet belki tv zararlı bişey ama kurtarıcı bunu hepimiz biliyoruz temizlik yaparken açıyorum Kukuli yada sevimli dostları 😀 okula gidince öğrensin ama biz elimizden geldiği kadar ana dilimizi konuşalım . Bazı arkadaşlar sırf hava atmak için bile çocuklarınla Türkçe konuşmuyorlar . Niye Türkiye’ye tatile gittikleri zaman bakın benim oğlum veya kızım İngilizce biliyor demek için . Çok saçma ve mantıksız . Sen ilk önce ana dilini öğret bırak sonra zaten öğrenecek İngilizce İspanyolca Fransızca her ne dilse artık .