Obiranne38 İçime su serptiniz. Umarım biter. Aynı şeyleri yaşamışız. Nasıl üzülüyorum anlatamam sabahlara kadar araştırıyorum bu durumu. Yok görsel arayış yok vestibüler arayış asla düzelmiyor. Aynı söylediğiniz gibi misafirliğe bile gitmek istemiyorum. Halılarda yapıyor, koltuklarda. Ve bıraksam saatlerce yapacak gibi. Dediğiniz gibi parka gidiyoruz oradaki kaydırakla vs oynayacağına scooter sürüp çitleri izlemeyi tercih ediyor. Resmen zevk alıyor ve kızdıgımı net biliyor. Yapacağı zaman beni kandırıp anne karşıma bakıyorum diyor 🤦🏽♀️🤦🏽♀️ Görmezden gelme yöntemini denemeye çalışacağım. Onu hiç denemedim çünkü tahammülüm yok hiç. Yaptığı gibi dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama onada çok yoruldum. Her yolu denedim ama yapacak bir şey yok 😞 Hatta en son çocuk psikiyatriye gittim. Biz 20 dk konuştuk o 20 dk boyunca duvarlarda ileri geri gitti durdu. En çok o an keşfettim çok yaptığını. Çünkü evde boş bırakmıyorum hep engelliyorum ya bu kadar uzun hiç yapmamıştı. Doktorda şaşırdı çok. Bu kadar etkileşimi yüksek bir çocuğun görsel arayışının bu denli yüksek olduğuna. Görsel arayış dedi açıkçası doktor ama ergoterapisti değil dedi. Görsel arayışı olan çocuklar oyun oynarken bile her an gözlerini sağa sola kaydırır. Adı üstünde arayış içinde tek bir noktaya gözleri devirip yapmaz ışıklarda yapar hep yapar dedi. Bizimki sıralı ilerleyen şeylerde yapıyor bunu. Park çitleri, duvar kenarları, yerdeki taşlar, koltuklar, gardrop . Tam delirmelik