Annesininpogacayanagi Kızlar menenjit aşısını 1 yaşından sonra vurdurucam tek doz olarak ama Rotavirüs aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz. Yarın sağlık ocagında kontrolümüz var. Yapılması gerekliyse babam eczacı. Alıcam ondan ilacı sağlık ocağında yaptırıcam.
Sare35 Annesininpogacayanagi ben yaptırmadım rota virüsü olduk bir haftada iyileşti iki kere serum verdirdik evde patates püresi tuzlu ayran ile geçirdik iki oğlumda asi olmadı ikiside oldu ama atlattık çok şükür bu karar sizindir ama şunu bilin ki rota aşısı olan da bu hastalığa yakalanıyor ama hafif atlatır onu bilemem karar sizin sadece bizim durumumuz hakkında bilgi vermek istedim
Sare35 Annesininpogacayanagi Annesininpogacayanagi ama yan etkisini gören de var öyle on gün çekeceğine biz evde bir hafta sıkıntı yaşayarak çektik her bebeğin bünyesi kaldırmıyor ben özel aşılari yaptırmadım bu yüzden ama hayatı önem taşıyan sağlık ocağının yaptığı aşıları yaptırdım . doktorumuz dedi bize abartmaya gerek yok millete bakmayın yaptırmayın hastane var müdahale ediliyor serum var korkmayın fazla aşıları yaptırmayın dedi doktorumuz bu benim düşüncem değil yanlis anlaşılma olmasın doktorumuz tam olarak böyle söyledi o kendi çocuklarına da fazla aşıları yaptırmamış
Egeninannecigi Beril-Beren allah yaşatmasın zaten ama önem amaçlı bence yaptırın bende yaptırdım 2 doz
Yegino Annesininpogacayanagi iki farklı marka var biri 2 diğeri 3 doz olarak yapılıyor tercih size ait
Banu_alper Errafimda rota virusu kapip hastanede yatanlar oldu eziyetli bir surec ulkede cesitlilik arttikca hastaliklar baya yayginlasti ozellikle bu sene baya salginlar var bebegim kucuk oldugundan yaptirdim ben bir yan etkisi falan olmadi
Annesininpogacayanagi Banu_alper Bi yan etkisi olmaması iyi ya. İçim rahatladı. ağızdan veriyolar sanırım damla olarak.
EsilaMs Ben yaptırdım. Son zamanlarda bie sürü rota virüsü kapan bebek gördüm çok zor çok kötü durumları ...
Ozzyy Annesininpogacayanagi yan etkisi var bazı bebeklere karın ağrısı yapıyormuş. Maalesef bize yaptı 1 hafta önce oldu aşıyı kızım. Ve 1 haftadır geceleri 1.5 saat cıyak cıyak ağlıyor :( doktorumuz 15 gün kadar süreceğini söyledi. Mahfoluyoruz şu ara 1 haftası bitti 1 haftası kaldı. Ama önemli bir virüs olduğu içinde yaptırmak gerek 🤷♀️
Banu_alper Annesininpogacayanagi evet kucuk bir siringa agizdan veriliyor 3. Ve 5. Ayda 2 doz biraz pahali tabi ama canlari sagolsun
Annesininpogacayanagi Ozzyy 19sel19 birde sunu duydum. Yapılacak olan ve yapılmış olan normal aşılarıyla rotavirüsün arasında 1 er ay olması gerekiyormuş. Yani bebiş en son geçen ay verem aşısı oldu tam bir ay oldu ve önümüzdeki 1 ay içinde aşısı yok. o ara rotavirüs yapılması gerekiyormuş ki yan etki olmasın. Acaba öyle bişey mi oldu?
Yusufcuk01 Beril-Beren Sare35 benim kuzenim çocuğuna bir tek rotayı yaptırmadı küçük bebek nerden olacak rota gezmiyoruz falan diyerek. Bebek rota oldu ve iki hafta hastanede yatmak zorunda kaldı minnacık bebek. Alttan üstten sürekli gidiyordu. Kilo kaybetti zar zor toparladı. Yani her bebeğin bünyesi de bir değil. Ben bunu gördüğüm için direkt yaptırdım.
Ipegim Sare35 insanları yanlış yönlendirmemek gerek bu hastalıktan 4 kg kaybeden bebek biliyorum öyle püreyle geçecek bir hastalık değil sizinki hafif geçmiş o kadar kimse bebeğini riske atmak istemez
Annesininpogacayanagi Ahsen123 bende 6. Aya kadar yaptırılması gerektiğini biliyorum canım. Daha 4 aylık bizimki.
Beril-Beren Misssss benim arkadaşlarım yan etkisini gördü Cocuk resmen soldu sürekli istifar etti 2. Dozunu yaptırmadılar ben de o yüzden yaptırmadım yan etkisinden korktum 😂😂