Noonan sendromunu test yapıldı. Ondan önce 3 tane daha test yapıldı. Onlar normal çıktı. Noonan sendromu pozitif çıktı. Ama çocuğun Nur’un sendromu klinik bulguları eşleşmiyor. Sadece düşük kulak. Ve ben bu testin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu test yapılmadan önce, ilk doğduğunda, doğumdan 2-3 gün sonra yoğun bakım alındı. 11 gün yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra, 19-20 gün sonra da bu genetik testler için kan verdik. Ve ben bu testin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Noonan sendromunda pulmonar steroz belirsizlik çok oluyor. Bebeğim ilk doğduğu zaman 1 aylık gen pulmonar steroz tesisi koyuldu. Ama 3. ayda ameliyat olmadan önce bu gene pulmonar steroz sıkıntısının geçtiği söylendi kalp doktoru tarafından. Bu yüzden 1 yaşına değil 2 yaşına kontrola gelmemizi önerdi. Gelişim olarak boyu 66-67,5 cm. Kilosu 7,5-8 kg arası. Baş çevresi 43.5cm. İki kol arasındaki mesafede 42.5 mu yalan olmasın şimdi
Hatta doktor endokrinolejimle öyle bir bölüme de 1 yaşında gidebileceğimizi söyledi Şu an gelisiminde de hiçbir sıkıntı yok dedi. Hatta kendileri de şaşırdılar. Yani kalbinin bir anda böyle düzelmesi, gelişimi falan olmaz. Çünkü hatta dedi ki çocuğunuz dedi, noonan sendromundaki çocuklara hiç benzemiyor dedi. Normal bir bebek gibi görünüyor dedi. Yani yanlış olma olasılığı çok normal değil mi? Ve sonucumda 1 aylıkken verdim. Çocuğum şu an 5 aylıkken çıktı sonucu.