Oylesinebirisi Kur’an-ı Kerim Arapça yazılmıştır. Arapça çok zengin bir dil olmakla beraber bir arapça kelimenin 20 tane Türkçe karşılığı olabiliyor. Bu yüzden mealler Kur’an-ı Kerim’i anlatmakta kısır kalıyor. Bu eksiklik ancak tefsir ile anlaşılabilir. Kur’an-ı Kerim her asırda sanki daha yeni iniyormuş gibidir. Yani hep gençtir. Bu yüzden her asırda farklı alimler asra uygun olarak anlamış ve tefsir etmişlerdir. Ki alim diyoruz. Öyle bu zamanın sözde çakma alimleri değil. Hatta hadis-i şerifte alimler peygamberlerin varisidir buyruluyor. Bundan dolayı sadece ben meal okudum burada düz bu yazıyor diyemeyiz. Siz aklınıza kalbinize en uygun tefsiri bulup okuyunuz. Ayeti kerime de her şey apaçık bir şekilde Kur’an-ı Kerim’de yazılıdır diyor. Evet benim okuduğum tefsir bir ayette bu asra uygun öyle bir güzel bir mana çıkarmış ki hayret etmiştim. Mesela Hz Musa aleyhisselamın asasını vurup su çıkarması olayını günümüzde sontaja işaret ettiğini, Hz İbrahim Aleyhisselam’ı nasıl ki ateş yakmadi ayetini günümüzde itfaiyecilerin giydiği yanmaz elbiselerine işaret ettiğini vs bir çok mucizeyi günümüze bağlayarak her şey apaçık Kur’an-ı Kerim’de yazılıdır ayetini mükemmel tefsir etmiştir. Okuduğum tefsir Risale-i Nur’dur. Muazzam bir tefsir. Aklımı kalbimi tüm hücrelerimi tatmin etmiştir. Efendimiz alehyiselatuveselam hakkında hele yazdıkları. Lemalar 11. Lemada geçer dilerseniz sünnetin ehemmiyetjnu oradan okuyunuz. Çok muazzam akla yakın bir şekilde anlatıyor. Ki mezheplerin ortaya çıkışını falan muazzam anlatıyor. Eminim kalbiniz ikna olmazsa dahi aklınız mantığınız ikna olacaktır. 🌸