Dilararden “korkmana gerek yok” hatali bir cumle. “korkunu anliyorum, kucukken bende şundan şundan korkardim” demeniz lazim. Duygularinin anlasildigini anlayacak ve guven duygusu artacak. Korku da diger duygular gibi normal duygu. Bunu cocugunuza da anlatin. Korku yenmesi icin sunlari yapabilirsiniz ; - sembolik oyunlar oynayin. Onun niye korktugunu oyun icinde anlatmasini saglayacak senaryolarla oyunu ilerletebilirsiniz. - korktugu seyi cizmesini isteyin. Cizdigi seyi, bir kafes icine alin. Ve onu hapsettiginizi soyleyin. Hatta buruşturup cope atin. Boylelikle cocuk korktugu seyin somut olarak ortadan kalktigini, ve ondan guclu oldugunu gorecek. Gecen oglum odasindan oyuncak almaya gitti. Karanlikti. Anne karanliktan korktum dedi. Sasirdimda. KorkmaZdi cunku. Ben hemen onu da alip odaya gittim “bak sen şu karanliga, bizden guclumuymus?” Diyerek esprili dille karanlik odaya girdik. Sonra ben sağa sola buyuk hareketler yaparakk “heey karanlik sen benim oglumu mu korkuttun, gel bakalim buraya. ” Gibi cumlelr kullandim. Oglum kahkahalarla izledi. Sonra karanliktan korkmadigini soyledi. Cocuklwr icin en etkili yol oyun yani. Demek istedigim bu. Ancak siz bunlardan once, coxugunuzun korkusunun nedenlerini bulmaya ve onu ortadan kaldirmaya odaklanin. Derin bir travmasi varsa uzman yardimi gerekebikir.