Aystlh
2 su bardağı esmer bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatıyorum ve robotta çektirmeye başlıyorum.
Bir yandan orta boy soğan ve 3 diş sarımsağı robotta çekiyorum.
Sonra, bulguru soğan ve sarımsağa ekleyip makineyi dinlendire dinlendire 5-6 kere daha çektiriyorum.
1.5 yemek kaşığı isotu 1 çay bardağı + 2 parmak kalınlığındaki yağda açıyorum.
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1,5 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber, tuz, kırmızı toz biber, kimyon
2 yemek kaşığı salça ve 2 yemek kaşığı acı biber salçasını
Çektirdiğim bulgurun içine atıyorum.
Sonra elimde iyice yoğurup 30-40 dk buzdolabında dinlendiriyorum🤗