etl Karmom en büyük avantaj bence elbise giyinmek 1 yıldır hep elbise giyerim hiç pontolon giymedim o kadar rahatım ki yaz günleri özellikle pantolon giydiğim zaman kendime eziyet ediyormuşum diyorum. Birde benim saçım şekilsiz biraz çok kabarır hiç saçımla uğraşmıyorum 😅
sezer2022 Karmom 36 yaşındayım liseden beri kapalıyım, yazın terlemek tabiki sıkıntı,, onun dışında sürekli şal ütüle iğnele uğraştırıyor,, o yüzden bebek olduğundan beri hazır şal takıyorum, 🫠 avantajı tabiki inanç ve ibadeti yerine getirme huzuru
melegim71 Karmom dezavantiji bence yok avantajlari cok zaten bikere esinizden baska siİzi kimse oyle görmüyor misal dinin geregini yerine getirmis oluyorsun zaten bundan baska sebebede gerek yok 5 yil oldu acilmayi dusunmedim gün gectikce dahasa düzelttim kendimi zorlandigim pek durum yok salinizi güzel secerseniz rahat olursunuz utu istemeten sallar kullaniyorum igne yerine cengel tarzi gecirmelilerden kullaniyorim o daha oluyor ❤️💕❤️
beyazkrizantem Gerçek şu ki bence daha maliyetli olduğu durumlar var giyinirken kombin uygun eşarp bulmak ,daha zaman alıcı giyinmek aksini iddaa edenler olacaktir en azından benim icjn öyle. Açık bir tişört bir pantolon giy çık. Yazın daha fazla terleme her ortama girememe gibi Yani kapanacaksan sadece bedenin değil o tesettürü taşıman da lazım
Karmom beyazkrizantem evet böyle zorluklarını da objektifçe duymak istiyorum ki sonradan açılmak isteme gibi durumlar olmasın diye teşekkür ederim
mihraveannesii Liseden mezun oldum ve o günden beri kapalıyım okulda yasaktı evde falan kapalıydım ama okulda izin yoktu açılıyorduk yurtta gizli saklı namaz kılardık ne günlerdi 🤣🤣🤣 karne almayı heyecanla bekledim alışveriş yaptım ve okul kapanır kapanmaz direk tamamen kapandım hiç unutamıyorum o heyecanımı 🥰 şuan 11 yıl geçti üzerinden 30 yaşımdayım bu güne kadar hiç bir kötü yanı olmadı aksine çok severek kapandım ve kendi kararım bunu uyguladığım için ve Allah’ın katında ki huzuruda düşünürsek iyi yönü çok karar verme aşamasındaysanız eğer iyi yönlerini görün lütfen sıcak terleme vesaire gibi bakarsanız cesaret edemezsiniz herkes sıcaklayıp bunalıyor bu bi gerçek açıkta olsanız bunaltıyor bu sıcaklar … Ve tesettür çok gelişti eskiden çok seçenek yoktu şallar eşarplar hep aynı kumaştandı şuan ince ince eşarplar çıktı yazlık hiç varlığı bile belli değil yani her imkan var şuan… Umarım ilk adım gelir hayırlı olur 💙👍🏻
Cicektebenimcicekligunlerde Karmom Namaza başladığımda kapandım. Çok seviyorum tesettüru bir zorluk yaşamadım.Belki kıyafet bulması zor, güzel ve modern olanlar çok pahalı bir tek o..😊🌺
Karmom Cicektebenimcicekligunlerde evet katılıyorum. Giyimime de düşkünüm açıkçası tabi ki dini boyutu ön planda ama zoruyla kolayıyla hazırlamak istiyorum kendimi.
[silindi] Karmom Tesettürün nasıl bir dezavantajı olabilir ki ? Rabb’im için kapaniyorsun, ahiretini güzelleştirme yoluna giriyorsun 🤍
Karmom [silindi] tabi ki dini boyutu böyle ama arkadaşların bahsettiği gibi emzirme durumlarının zorluğu, mevsime uygun kumaş bulmak vs gibi gündelik sorunlardan bahsediyorum.
tugcaduman Karmom ben geçmişte çok açıktım ve hep içimde vardı geçen sene yaz başı kapanmaya karar verdim ama bu tamamen benim isteğimdi. Başkasının baskısı ile olursa en ufak bi bunalmada onu suçlarsınız. İyi yanı kendimi daha güvende hissediyorum. Şuan dar bi pantolon üzerine kısa bir tişörtle bile asla dışarı çıkamam kapalı olmasam da. Kendimi hasa özel kendime ve eşime has hissediyorum i Şuan. Kötü yanı sıcakta bunalta biliyor ve çevrede fazla açık misal tatil yerinde bikinili kadınların içinde olmak kendini çirkin ve kötü hissetmene sebep oluyor eşini kıskana biliyorsun içten içe. Bu durumda da kendime şu telkini veriyorum ben pek çoğundan daha güzelim sadece bunu kendime ve eşime saklıyorum diye kendimi teskin ediyorum
Karmom tugcaduman asla başka birinin isteğiyle olacak bir durum değil ve ben de öyle bir insan değilim zaten, içimden geliyor benim de. Sadece olumsuzlukları da öğrenmek istiyorum ki hazırlıklı olayım 🥰
edaaas tugcaduman bende geçen sene kahramanmaraş depreminden sonra kapandım ve düzenli namaza başlamıştım şuan 29 yaşındayım biraz geç oldu dolabım falan oturmuştu açık kıyafetlere göre yeniden bir alışveriş yaptım ailem hiç istemedi kapanmamı trakyalıyım ve bizim buralarda çok kapalı yok babam ateist inanmaz kesinlikle istemedi ailemde de hiç kapalı yok ama eşim beni destekledi sen nasıl istiyorsan dedi ailemde kapalı olmaması bir araya gelince biraz tuhaf oluyor ev haliyle falan yalnız hissediyorum kendimi balkona çıkarken falan veya yatılı misafir geldiğinde erkekli zorlanıyorum bazen sarışınım arkadaşlarımdan naptın sen kendini ne hale soktun o güzel saçları nasıl kapattın falan gibi yorumlar aldım hatta bence çevre çok önemli mesela ben bu konuda çok yalnızım neredeyse tesettürlü arkadaşım yok ama Allah için kapandım ve depremle anladım ki hiçbir şey için zamanımız yok aslında pişman olmak için çok geç olabilir her an elimden geldiğince devam ettirmeye çalışıyorum 🌸
cnsuuozzgen Karmom 10 yıldır kapalım hiç bir dezavantajı yok kapalı olmak çok güzel tabi tam manasıyla tesettüre gitecekseniz ben 24 yaşındayım pantolon vs gitmiyorum ya etekli takım yada elbise boynu açık eşarp kullanmam dışarda tam tesettüre uygunum feraceyle dolaşırım bana hiçbir zorluğu yok nefsimi yendim 🥰🙏🏻
Belcim30 Karmom dezavantajları yok resmen ya ben 4 5 aydır kapalıyım rahatlık yani saçı yapma derdin yok sürekli oramı buramı kapatayım açıldı mı derdi yok 🤌ben çok rahat ettim diyeyim 🤗
zeynepyusufaslan Karmom daha kolay oluyor biliyor musunuz ? zaten açık da olsak düğmeli fermuarlı şeyler giymek lazım. ben çok gezerim bebeğimi istediğim yerde emziritorum şalımı kapatıyorum göğsüme görünmüyor bile
Melodimm Karmom Avantaj: Allahın beni böyle görmesini hatırlayıp mutlu oluyorum sonuçta emir ve insAllah mükafatını verir. Dezavantaj:Yazda biraz sıkıntı oluyor ama cehennem daha sıcak diyip yoluma devam ediyorum. Tesettürsüz cehennememi girecekmi falan diye hiç linç etmeyin bu cümle kendim için kendimi böyle iyi hiss ediyorum bu cümleyle.Kimese lafım yok🌺
Karmom Zehra95 her zaman emzirme odasında değil bazen arkadaş, aile ortamında kadınlar arasında da emzirebiliyoruz. Şu anda bir emzirme örtüsüyle iş halloluyor ama öbür türlü tüm vücudumu sergilemek istemem doğrusu 😅
amazontuba Karmom ya başta sıcaklar zorlar diye düşünüyodum. Ne kadar açılırsan o kadar sıcaklar bunaltıyo valla kapanıp çıkınca yola düşünmiyceksin ıncığını cıncığını. Rabbim kolaylığını veriyor. Bebiş ilk doğduğu zaman hastaneye git gel sıcaklarda biraz bunaldım arabada ama geçti gitti☺
Karmom amazontuba benim de bebişim daha küçük bunalır mıyım diyorum ama nereye kadar bahaneler değil mi?