Merhaba öncelikle şunu söyleyeyim bütün çocuklar birbirinden farklı, hepsinin süreci değişik ilerliyor. Bir kere başladıysanız kesinlikle kararlı ve sabırlı olmanız gerekiyor. Bezi bir kere bıraktığınız da tamamen hayatımızdan çıkartın. Dışarıya çıkarken bebeğinize ve kendinize yedek kıyafetler alın. Gerekirse dışarıda da altına kaçırsın utandığı için söylemesi ve tutması daha kolay olur. Bir de çocuklar kakasını yaptığında vücutlarından bir parça gittiğini düşündükleri için zorlanırlarmış. Önemli olan kakasını yaptığında kokusundan rahatsız olduğunuzu ya da bir tiksinti ibaresi takınmamanız. Ben çocuğuma bıraktırırken onun da altına çok kaçırdığı oldu ben her seferinde sorun değil, temizleriz yıkarız geçer ama bir dahaki sefere lütfen geldiğinde söyleki tuvalete gidelim dedim. Benimki ilk zamanlarda tam yaparken söylüyordu ama zamanla oturuyor. Alıştırma külodu da hiç kullanmadım. Çünkü altına kaçırdıkça rahatsız oluyor ve söylemeye başlıyor. Gece de çarşafın üstüne alt açmalardan üstüne de küçük bir çarşaf daha serdim. En azından gece kaçırırsa alt açmasını yeniliyordum.