ikiaslanannesi Kizarmisdondurma biliyordum anlamayacginizi. Şimdi ben bu evi 2 milyona aldiysam neden 2 milyona satayım ki ticaret yapıyorum kâr etmem lazım. Hadi en genel örnek vereyim. Çiftçiden kilosunu 5 TL ye alan satıcı neden bize 10 TL ye satıyor ticaret çünkü. İnşallah bu sefer anlarsınız
ikiaslanannesi Kizarmisdondurma Ne alaka ya siz ticaret ve faizi karıştırıyorsunuz. Ben bugün 2 milyona aldiysam yarın evimi 2.100 milyona satarm. Kâr etmek istiyorum ya. Ev araba altın dolar Euro her saniye değerlenen veya değer kaybeden bir yatırım
Momonlyn Biroglanannesiiii Çok yanlış düşünüp insanları yanlış yönlendiriyorsun. Benim eşimde çok paraya sıkıştığı oldu ama asla faize bulaşmadı olanla idare ederiz başka bir yolunu buluruz vs falan dedi ama hiçbir zaman sürünmedik elhamdülillah durumumuz da iyi. Rabbim bir kapıyı açıyor harama bulaşmak en kolayı.. Düşüncene saygı duyuyorum ama düşüncem doğru diye savunmana saygı duyulmasını bekleme
Biroglanannesiiii Momonlyn Düşüncemin doğru olduğunu iddia ettiğimi hatırlamıyorum kimseyi de yanlışa yönlendirmiyorum koca koca kadinlariz herkes ne yapacağını biliyor ama burası bir platform herkesin düşünceleri de aynı olmak değil çoğunluğa göre hareket edip düşüncelerimi değiştiremem neyse onu söylerim zaten ne yapmak istiyorsa onu yapacak ben size bin tane şey yazarım sizin düşünceniz değişir mi mesela hayır ne isterseniz onu yaparsınız düşünürsünüz
sifirekran_bolkitap kuzeyarinn Katılım hesabı açtırabilirsiniz, işin içinde biri olarak farklıymış gibi gelmiyor ama din alimleri caiz diyor. Orda oran başta belli değil o yüzden faiz değil deniyor. Ama yine teknik olarak paradan para kazanıyorsunuz
Kizarmisdondurma ikiaslanannesi bütün bunların hepsi faizle aynı Banka senin paranı alıp ticaret yapıyor Ama anlamıyorsunuz:)
cinkinasi ikiaslanannesi anlattığınız mantıkla kredi çekme mantığı da aynı zaten. Ev beğeniyorsun bankaya gidiyorsun banka parayı evi kimden alacaksa ona parayı yatırıyor ve sen taksit taksit bu parayı ödüyosun taksitler bitene kadar da ev senin değil bankanın oluyor. Ev sahibi ile 3 milyona anlaştığın evi banka sana 3.5 4 e satmış oluyor.Aradaki tek fark ortadaki para adına yapılan güzelleme
keremsmom78 Biroglanannesiiii milyona yakın parası olan bir insan borcu için faize girmez ödeyemeyecekse kart borcunu birikmişimden bozdurup ödemeli. Allah bunu sorar. Aç değil açıkta değil milyona yakın para kenarda dursun ama daha fazla olsun demek için faize bulaşırsa elindekinden de olur. Uzun vadede faiz kaybettirir ana parası erir zaten altında duruyormuş paraları. Uzun vadede altın karlıdır
asena1903 kuzeyarinn yargılamak değil ama Efendimiz veda hutbesinde faiz ayaklarımın altındadır buyuruyor. Bence yanaşmayın altın alın dolar alın. Faiz yiyip huzuru olanları örnek verenler olmuş ama bazı insanlar öyledir haram bu dünyada onlara zarar vermez aslında zarar görüp tövbe etmeleri bile nasip olmaz. Bazı kişilerde de haramın bedeli bu dünyada çıkar.
DevosMom Biroglanannesiiii hayır onlardan farklı düşünüyorsan yargılanmaya mahkumsun. Dine çok düşkün herkes maşallah ama karşısındaki insanın fikri yanlış da olsa saygı duyması gerektiğini, karışmaması gerektiğini bilen yok. Uzun uzun yazılar yazıp eleştirip herkesin fikrine saygım var diyorlar anca.
Momonlyn Biroglanannesiiii Bizde düşünceni değiştirmeni beklemiyoruz zaten dediğin gibi bir platform senin düşüncene karşılık bizde kendi düşüncemizi dile getiriyoruz.. Herkes bildiği gibi devam edebilir
asena1903 ikiaslanannesi biz katılım bankasıyla araba aldık ve çok araştırdık. Olay tam da anlattığınız gibi. Katılım bankasında elimize parayı vermiyolar bizim yerimize istediğimiz malı alıyolar biz onlara ödüyoruz ve ödeme bitene kadar malımız bankada rehin kalıyo bu faiz değil ticarettir.
ikiaslanannesi asena1903 heh. Aynen işte anlattığım bu. Ama arkadaşin bilgisi olmadığı için faiz ve ticareti karıştırıyor.
DevosMom kuzeyarinn faizle arttığını sandığınız para erir gider yani. Enflasyondan dolayı. Sizin için en iyi yatırım altın.
muazinannesii kuzeyarinn sakınn öyle bişey yapmayın faiz haram haram ötesi berisi yok lütfen hafife almayın. Sizdeen çıkmasa gelecek neslinizden torununuzdan mutlaka acısı cıkacak.
balmom59 kuzeyarinn altın alın Bes yatırım yapın Fon veya hisse alın İnstagram mert başaran var takip edin
fob Uyanıklar böylesi haram değil diye yolunu bulmuş olan yine mazluma aklı ermeyene oluyor. Ülkede kumarbazdan namaz, hırsızdan müslümanlık, ahlaksızdan ahlak dersi alırsın. Sormayın buraya şöyle soruları.
pandemibebegi mttbua muhafazakar otellere gidebilirsiniz içkisiz oluyor çoğunluk da gayet gelenler muhafazakar insanlar oluyor