ezgiiturkk 3 yaşında başladık biz günde bezine en az 2 defa kalasını yapan çocuk bezi bıraktığım gün tak diye kaksını tutmaya başladı ve 3 yaşına kadarda hiç kabızlık yaşamadık. Çişinide tutmaya çalıştı ilk gün ama onu tutamadı düzenli tuvaletine yapmaya başladı çişini bu aşamadan sonrası çok berbat geçti tam 7 ay boyunca kakasını tuttu asla kabız değil salsa ishal gibi geliyordu ama karnımı içine çekti zıpladı falan kakasını kaçırıyordu sürekli ama tuvaletede oturuyordu saatlerce kakaö var diye tuvalette oturduğumuzu biliyorum lazımmış evin heryerinde gezdi nerde istersen orda yap dedim mutfak hariç tabi.ama yok ne yaptımsa olmadı hediyeler aldım istediği şeyleri sordum aldım ama ben ikna edemedim 3 cü gününde artık tutamıyor kaçırıyor zorla bıraz bıraz çıkartıyordu Allahım dünyalar benim oluyordu çinkü o aşamaya kadar gözümün önünde kıvranıp duruyor üzüntünen sıkıntıdan gül hastalığın oldu ne yazıkki.günde 6-7 defa iç çamaşırı yıkıyordum ağlamalarımın haddi hesabı yoktu çünkü artık kafayı yemiştim ve sinirlerim bozulmuştu beminkide bezi asla kabul etmiyordu artık çaresiz kaldık çok aşırı derecede zor günler geçirdim tam 7 ay tuttu hiçbir yere gidemedim bu şekilde evde kısa sürelerle çıktım geldim hemen ama pes dedim artık kilot bez takmaya karar verdik tam bezi aldığımız gün henüz takmamışken anne kakam bitti diye bir ses geldi allahımmm şakamı bu o anını hiçbir şeye değişmem kendi kendine kakasını lazımlıgına yapmıştı 7 ay boyunca bana kan kusturan çocuk bi anda ne olmuştu bilmiyorum, bence pskolejik hepsi onlar nr yazıkki bizim istediğimiz zaman değil kendileri istediklerinde yapıyorlar.ve bana kakan varmı diye sorma dedi istemdi ona bu şekilde söylememizi belliki onunda psikolojisi bozulmuştu.inaşllh sizlerinki bukadar uzun ve sitresli geçmez ben ne yaptım ise olduramamıştım,olmamıştı. Kaksını tuttuğu o an balon şişirtin o biraz işe yatıyor nefes veriyorlarsa bagırsaklarına hareket oluyor biz bu sayede balon şirirmeyide öğrendik🤣