findikimfistikim öncelikle ben emzirme sonlandırıldığında bağın gideceğini düşünmüyorum çünkü zaten tahmini 2 sene boyunca çok güzel bir bağ oluşuyor ve bu sadece emzirerek değil bebeğinizle olan bütün anlarınızda. Ayrıca yorumlardaki arkadaşlar “emziremeyenler ne yapsın, emzirmenin bağla alakası yok” vs demişsiniz de hanımefendi size bununla ilgili bi şey sormamış ki siz mama vermişseniz mama verirken bir bağ kurmuşsunuzdur atıyorum gece mamayı bıraktırırken yada mamayı tamamen bıraktırırken zorlanabilirsiniz mental olarak. Neden emzirme ile ilgili bir soru sorulduğunda sadece hassas olunması gereken emziremeyen annelerimi gibi davranıyorsunuz ki? Emzirebilen emzirir, emziremeyen yada emzirmek istemeyen emzirmez. Bu yorumumu bu gönderi genelinde yazmıyorum ama emzirmekle ve bağla ilgili her gönderide saldırgan tavırlar görüyorum. O kişi emzirerek bağ kurmuş olabilir. Misal ben emzirirken kafamdaki her şeyi unutuyorum sadece çocuğumu izliyorum aynı şekilde mama veren bi anne de bebeğinin yüzünü izliyordur. Biriniz göğsümüzü tutuyoruz diğerimiz biberonu. Lütfen “mama veren annelerin beneğiyle bağı yoktur” anlamına gelen bir post olmadıkça emzirmekle bağ kurduğunu düşünen annelerin postlarına bu kadar tepkili olmayın.