karakaya00 Merhaba,dinen yeri olmasa da bu ritüellerin kültürümüzü devam ettirmek açısından önemli olduğuna inananlardanım. O yüzden biz şu şekilde yapmıştık:
*Önce bebeğimin küvetine gül yaprakları,altın yüzük koydum. Sonra annem, kayınvalidesi ve babası da geldiler yanımıza. Önce bebisi yıkadık,her birimiz birer tas su döktük dualar eşliğinde..Onun yıkandığı sudan ayırdık biraz ve sonra bebisi çıkardık, giydirdik. Ananesi para verdi, şampuanları,losyonlarini ve biraz da gül yaprakları ayırmıştım onları da yatagimiza serpiştirip süsledim. Balon vardı evde,benim bebişim 1 hafta küvözde kalmıştı, çıkınca minik bir kutlama yapmıştık aile arasında,balonlar ordan kalmisti🤭 çok hoş fotoğraflarını çektim,bebisin 40 i çıkınca da ben banyoya gidip o ayirdigim su ile abdest aldım güzelce. Dualar ettim evladımin sağlıklı olması,hayırlı bir insan olması için. Bu şekilde uçurduk 40 ımızı. Ertesi gün de birkaç arkadaşım ve aile büyüklerimize gittik. Onlar da sepetler hazırlamışlar sağ olsunlar,çok güzel bir anı olarak kalacak bizim için 🌺🧿