helinsila kendi başına yürümüyor henüz, küçükken olması bence de daha iyi gelen sünnet çocukları hep aynı gün içinde çıktı çünkü. Bizim doktorumuz bir yaşına kadar bekleyin demişti ondan şimdi yaptırdık 13 aylık. Yani genel olarak süreç gece 12den itibaren su dahi içmemesiyle başladı 5ten sonra da emzirme dedi bize verilen ameliyat saatine göre hareket ettik 5 olması şart değil tabi ama ne yazık ki devlet hastanesi olduğu için sırayla alındılar çok kalabalıktı ve küçük çocuk demeden bizi sona atmışlar işlem uzun olacağı içinmiş diğer sünnetlere göre. Çocuğum artık açlıktan susuzluktan ağlamaya başladı damar yolu zor açtılar durmadı, rica minnet sırayı öne aldılar hemşireler sorarak, durmuyor dedik. 1 saate yakın sürdü çok aşağıda değildi bizim idrar deliği ama geldiğinde ağlamaktan katılıyordu narkoz etkisinde olduğu için bize de çok odaklanmadı, temas etmemesi için de elini ayağını yatağa bağladılar. Çocuğum emerek ve yüzüstü uyuyan bir çocuk, bir de sonda takıldığı için bi tarafında o bi tarafında serum yanına yatarak emzirirken çok sıkıntı yaşadım mecbur çözdüm onu ve uyumayarak dikkat ederek çözümü buldum, o döndükçe ben çevirdim o elini attıkça ben tuttum. Serumu kaydı bi ara ve ameliyata girince nedense damar yolunu başka yerden açmışlar her yerini denemişler halbuki bu kadar denemeye gerek yoktu ama durmadı mı bilmiyorum, geriye en son ayağı kalmıştı zorla ordan bi damar açıp serumu oraya bağladık falan. Refakatçi tek kişi istiyorlar ama eşim 3 gün yanımızdaydı çocuğun nasıl ağladığını hemşireler de gördüğü için anlayışla karşıladılar tek başıma bakmam mümkün değildi o yüzden güvenliklere de söyledik her seferinde. Yanımızda yatılı birinin kalmamasıydı tek şansımız. Yani korkutmak kesinlikle istemem ama ben anneliğimin en zor günlerini yaşadım kolay değil normal sünnete göre. Zorluğu da çocuk aç durmak zorunda öncesinde ve sonrasında bir süre, sürekli oturmak ya da yatmak istemiyor hareket istiyor, telefon izletmediğim çocuğu birkaç günde bağımlısı yaptım şimdi evde tiye dahi bakmıyor emekleme peşinde, oyalanması için sürekli kraker vs vermek zorunda kaldık beslenmesi de düzensizleşti.. Sargısı hala duruyor yarın ya düşecek düşmezse de biz çıkaracağız kremlemeye devam edeceğiz işte. Ama bebeğim eve geldikten sonra gündelik aktivitelerini yapabiliyor hatta yüzüstü bile yatabiliyor çok şükür. Eğer bu şekilde kalmalı bir süreciniz olacaksa bize söylenmemişti ama her ihtimale karşı beslenmesi adına temizliği adına aklınıza gelen her şeyi alın ki sonra acil ihtiyacınız olmasın. Mesela ben muz götürmüştüm yemek gelene kadar belki acıkır falan diye, gelen çorbalar hep yayla çorbasıyla ve yoğur peynir ağzına sürmüyor, sevdiği oyalandığı şeyleri oyuncakları falan mutlaka alın. Kısacası 2,5 gün kaldık sondayı çıkardılar çiş yapınca bıraktılar bizi, 2 gün daha sargı kalacak sonra çıkaracağız ve duş aldırabileceğiz. 1 numara büyük bez kullanıyorum bu arada bu süreçte. Müsait olamadım ancak yazabildim ama aklıma gelenler bu şekilde soracağınız bir şey varsa cevaplarım 🌸
Umarım sizin de sıkıntısız geçer en az yorgunlukla atlatırsınız, Rabbim acil şifa verir inşallah