Hamile kaldığımı öğrendiğimde yaşadığım bir korku yüzünden ve bunu aşmamam yüzünden hafif düzeyde anksiyete tedavisi görüyordum ve hamile kaldığımı(plansızdı) öğrenince hemen ilacı kesmiştik ve hamileyken hiç bir problem yaşamadım psikolojik olarak.
Doğumdan beri çok 3 ay oldu anneliğe alışamıyorum dibine kadar depresyona girdim zaten, bebeğimi çok seviyorum iyiki var ama çok ağır geliyor psikolojisi, ve en önemli tetikleyici yıllar önce vertigo tedavisi görmüştüm yorgunluk uykusuzluk ve stresten yıllar sonra Doğumla beraber tekrar başladı iyice bir şey yapamaz hale geldim onun da etkisiyle ben böyle nasıl yaparım bir çocuğa bakmaya nasıl yeticem diye korkmaktan anksiyetem iyice tavan yaptı.
Bebeğim biberonla besleniyor başım dönmesin uyuyayım diye genelde gece eşim ilgileniyor, gün içinde annem desteğe geliyor baş dönmesinden yemek yapamıyorum ya annem yapıyor ya dışarıdan yiyoruz (buna da çok üzülüyorum bir daha hiç yemek ve ev işi yapamayacakmışım gibi hissediyorum) vs.
Anksiyetesi olanlar bilir sürekli bir çaresizlik hissi içindeyim, bu günler asla geçmeyecekmiş kapana kısılmışım gibi hissediyorum, yalnız kalmaktan korkuyorum, sürekli çarpıntım var eğer endişe halim yükselirse ishal ve kusma gibi şeyler ekleniyor, iştahsızlık vs her şey var. Gün içinde bazen çok hafifliyor tamam diyorum yenicem bunu pozitif düşünmeye başlıyorum ama özellikle uyku anında asla kendime hükmedemiyorum sabahları çok kötü uyanıyorum.
Biliyorum durumum ilaçlık düzeyde ama yarı mama yarı süt gidiyoruz doktora danıştım süt veren annelere ilaç çok tavsiye etmiyoruz dedi, bunu duyduktan sonra ilaç kullansam her süt verişim de bu sefer bunu kafaya takarım. Babam halimi görüyor süt verme madem artık iyi değilsin diyor ama az da olsa sütün varken sütü kesmek de beni çok üzecek onu da kafaya takıcam biliyorum. Böyle bir kısır döngü 🙄
O kadar kötü bir ruh halindeyim ki ne huzurumuz kaldı ne mutluluğumuz eşim de perişan artık düşünce yapın beni çok üzüyor diyor, ailem halime ayrı üzülüyor. Nasıl başa çıkarım anksiyete yaşayanlar öneriniz var mı?