asaletsoydangelir irmik, pirinç unu, yulaf unu işine girmeyin biz onları yemiyorsak bebeklerin de yemesine gerek yok ayrıca ek gıdada bebek 1 yaşına kadar kilo almasına gerek yok, tadimlari yapın mesela yoğurt tadımı bitti mi her akşam yoğurt verebilirsiniz o sırada öğlen sebze tadimlarini bitirin sebze tadımı bitti mi öğlene sebze aksam yoğurt olarak 2 öğüne çıkmış olursunuz ogleden sonraya meyve sabitleyin tadimlarini yaptırın oldu mu 3 öğün bu işlem zaten 1-1.5 ay sürüyor sonra da kahvaltı başlarsınız yumurta sarısı peynir tuzsuz zeytin yumurta sarısı bir sey yapmadı mi pankek yaparsınız omlet peynirli omlet vs, sonra öğlen sebze menüsünü genişletip çorbaya başlarsınız mercimek ezogelin tarhana yayla bildiğiniz gibi tuzsuz salcasiz zeytinyağı ile yaparsınız ekmek vermek isterseniz tam buğday ekmegi sonra da zaten yavaş yavaş tuzsuz zeytinyagli salcasiz yemekler yapıp yedirebilir olursunuz muhallebi veya karışımlar olmadan gerçek bir yemek düzeni oturtmuş olarak hayatınıza devam edersiniz hemde en pratiği böyle bugün mercimek çorbası yaptım bebeklerime ayırdım sonra bizimkine tuz attım tamamdır işte yarın bezelye yemeği düşündüm zeytinyağıyla yapıp tuzu sonradan atacağım salça yerine domates yani kendinizi kasmayın tarif aramayın o tarifler sadece bebeği kolaya ve tatlıya alistirir annesi