Zumra70 18 aylık erkek bebeğim var mama sandalyesine oturuyorum ne var ne yoksa herşeyi yere atıyor artık halıyı fln kaldırdım resmen masada ne varsa hepsi yerde amnecim yapma etme diyorum olmuyor dikkatini dağıtmaya çalışıyorum olmuyor kızıyorum olmuyor lütfen yanlız olmadığımı söyleyin geçici bir durum olduğunu ne zamana kadar bu böyle
Beyzanrrrr Zumra70 siz yapma etme deyip kaldırdıkça onu o oyun belliyor tepki vermeniz hoşuna gidiyor ve tekrarlıyor Sofra bezi serin altına attığında da tepki vermeyin ve almayın atınca geri geldiğini görmesin
ankaraankara Zumra70 2 yaşında ve tamamen geçtiğini söyleyemem bu hareketin pik yaptığı bir dönemdesiniz büyük ihtimalle. Önüne tabak falan koymayın yiyeceği tek bir şeyi koyun mama sandalyesinjn masasında yesin
Minikkuzum1011 Zumra70 normal fakat siz tepki verdiğiniz için daha çok yapar o yüzden bir süre tepki vermeyin atsın hiç bir şey olmamış gibi davranın. Benim oğlumda öyle bir şeyi yapma deyince daha çok yapıyor. Şuan 20 aylık ve lavabolara mutfak tezgahına çıkıyor koltuk kenarından atlıyor su ile oynamak istiyor sürekli. İstediği olmayınca ağlama krizine giriyor vs. Tepkisiz kalmak lazım zor ama başka çare yok
aysebetul1 Zumra70 bence yemegi fırlattığı an önünden alın yemek fırlatmak yok bir tek bu cümleyi söyleyin uzatmayın siz yedireceginizi söyleyin ama o kadar yavaş ve sakar bi sekilde yedirin ki ağzını açıp beklesin atıyorum yemeğin gelmesini ama ay kasigi tutamıyorum aman sen ağzın açık mı kaldın fark etmedim falan gıcık olsun sizin yedirmenize de böyle böyle doğru düzgün kendi yemeye alisabilir fırlatmadan diye düşünüyorum kuzenimde ise yaradı. Bu yaşlardaki çocuklarla asla uzun açıklamalar dramatik tepkiler vermemek gerekiyo vurmak yok sac cekmek yok bezini degistircem dedikten sonra evde kovalamaca oynamak yok istedigi gibi olmuyo biseyler diye tepinecek aglama krizine girecek bu isin dogasi bu hahat boyle bisey istemedigi halde bir suru sey olmayadevam edecek omru boyunca buna hazirlamak gerek cocuklari diye dusunuyorum . Bi konuşmada duymuştum o kadar sakin kalın ki kucuk çocukları disiplin ederken trafik cezası veren polis memuru ne kadar açıklama yapıyosa o kadar.
Zumra70 ankaraankara tabak kullanmıyoruz artık mama sandalyesinin onunu tabak niyetine kullanıyoruz tabakla verdiğim zaman zaten direk boşaltıyor her seferindeama sanladeyesinin onunu cikartip yıkıyorum
Zumra70 aysebetul1 distem dolayı çok iştahsız resmen elimde kaşık arkasında kovaliyorum yiyecekleri yemek değil sadece oynamak istiyor
Qunqnir Zumra70 keşif yapıyor. Attığında nesnelerin kaybolduğunu gözlemliyor. Bence tepki göstermeyin bu öğrenme sürecinin bir parçası ve zamanşa azalıyor. Bırakın atsın yani ne olacak ki kırılacak şey vermeyin bırakın öğrensin 🌸
Zumra70 Qunqnir yemiyor herşeyi yere atıyor önlük taktirmiyor bütün kıyafetlerimiz lekeli çıkmıyor 3 karşılık bücür evde terör estiriyor resmen aksama kadar onunl ilgileniyorum 0 ekran oynuyorum parka götürüyorum inanın çok zor geçiyor tek başına çocuk büyütmek ikinci çocuğa tövbe ettim 😁 ama şu varki çok seviyorum bir gülüşü dünyalara bedel
aysebetul1 Zumra70 büyümesi nasıl kanları nasıl? Belki kısa bi süre iştahsızlık geçirecek ama disiplin bu yaşlardan basliyo yemek istemese bile alip atiyo gözünüzün içine bakarak sınırları test ediyor her seferinde tutarlı sakin ve ciddi bi sekilde kuralları hatirlatmamiz gerek 50 seferde ogrenmicek belki 51. Seferde uyum sağlıcakla ebeveynlik sabır işi. Bugün yemek fırlatma olcak sorun yarın parktan dönerken sinir krizi geciriyo olcak ustunu değiştirmek cinnet sebebi olcak sinir koyup kuralları sizin uyguladığınız görürse 3 yaş civarı bu tutturmalar kendini yere atmalar azalacak belki bitecek ama ağlamasın bagirirp çağırmayın diye istediğini yaparsanız hep devam edecek.
Qunqnir Zumra70 benim de kızım tam 18 aylık ve tam olarak sizin gibiyim. 0 ekran, eşim yoğun çalışıyor, tekim, yemek yemiyor ve sokak köpeği gibi akşama kadar parktayız ahshsj Allah yardımcımız olsun sağlıkla büyüsünler 🌸
Zumra70 aysebetul1 prematüre bebegiz ona rağmen gelişimi çok iyi dış cikariyor o yüzden çok iştahsız anne sütü aldığı için geceleri çok şık uyanuyor birden 3 yasa isinlanmak istiyorum 😁
Tomris61 Zumra70 15.5 aylık aynısı ya. Tek fark mama sandalyesinde oturmuyor ayağı kalkıp ordan atlamaya çalışıyor😅
Zumra70 Tomris61 o aylarda bizde oyleydik hatta bizimki bı ara direk masanin üzerine oturuyordu şimdi yemek zamanı kendi mama sandalyesine oturmak istiyor
Simnur Zumra70 ne zamanadan beri yapıyor peki😬 benim kızım da aynı 13 aylık olmak üzere uzun zamandır böyle ama iştahsızdı hep
Zumra70 Simnur uzun zamandır böyle yaz bitmeden düzelsin diye dua ediyorum kısa halıları sermek zorunda kalacagim
altioktuana Zumra70 bizimki de 16 aylık olmak üzere çıldırmaya başladım yavastan büzimki de öyle. Sınırları zorlamaya başladı. Allah kolayşık versin bize
Balevlatsahibi Zumra70 benimde 18 aylik bardaktan su dökmeyi yemekleri karıştırmayı herşeyi aşağı atmaya bayılıyor yalnız değilsiniz ama geçici bir durum ee birde iştahsız bir bebek maalesef
Zumra70 tekbasimabakiyorum kaç aylık sizinki bizimkide bir ara hiç oturmuyordu direk masaya oturtuyorduk Allah’tan unuttu şimdi onu sandalyenin yerini degistirin masaya hakim olabilecegi yere koyun belki işe yarar
Hyl-kbr1501 Bende bu 18 ay ile ilgili post açacaktım yani bir atak dönemi olmalı sevecen kızım canavara dönüştü huyu suyu değişti akşama kadar kucağımda asla inmiyor ve aşırı mızmız 😭