mormenekse12 Yüksek bir memlağ olsa bile faiz getirisinin tamamını içerden çekmek ana parayı enflasyon karşısında eritir. Aylık geçiminizi sağlayabiliyorsanız faiz getirisine hiç dokunmadan ana paraya ekleyebilirsiniz fakat çok zordaysanız yarısını çekip yarısını ana paraya ekleseniz daha verimli olabilir ama bana soracak olursanız uzun vade için altını tercih ederdim. Altın için de size önerim banka kasası olacaktır; fiziki altın hırsızlık ve doğal afet durumlarında puf olabiliyor, banka ise makas koyarak ciddi bir şekilde kardan zarar ettiriyor. Banka kasalarına ise yıllık cüzi bir miktar ödeyerek altınlarınızı güvende tutabilirsiniz. (Aslında banka kasalarında da bu zamana kadar 1-2 istisna yaşanmış ama çok çok istisnai bir durum, Allah esirgesin artık o da başınıza gelirse tamamen şansınızla alakalıdır; kendinizi çok fazla derbeder etmeyin. :))
Ayrıca;
mormenekse12 Faiz haramdırcılar lütfen yorum yapmadan geçsin rica ediyorum.
iremaydmr Aslında önlem almak istemiş arkadaş ama yok; kapıdan bacadan bir şekilde mutlaka dahil oluyorsunuz! Siz “birikintinizi” altınla yapabilirsiniz ama özellikle belirtilmesine rağmen de ısrarla müdahil olmayıverin artık!