Ecem__ AselBebekveAnnesi bizim orda bi tane bayan vardi koca kari korkuyu alirdi annem bizi ufakken gotururdu..insanlarin nefsi cok pis ya benimde cocuklarima diyorlar masallah demezler..ama.dedigim gibi arkasin kizi olmus doktor demis beyni diline yetisemiyor..bide şey duymustum dil altina nohut koyup konusturma yetiskinlerde sen gene benim dedigimi yapma ne olur ne olmaz kucuk bogazina kacmasin..
AselBebekveAnnesi Ecem__ yok ya kucuk dediğin gibi boğazına kaçabilir yarin evimin karşısında cami var namaz öncesi oradaki hocaya goturcem okur yada bi dua yazar söyler belki
AselBebekveAnnesi Okuyanbiranne fırtına yağmurdan korktu 1 hafta önce ya bu hafta oyun grubu bulacam bakim 1 hafta da böyle denicem geçmezse Dr goturcem
Okuyanbiranne AselBebekveAnnesi korkuysa hemen götür canım kendi kendine geçmez. Benim kuzenimi yıllar önce başka çocuk maske takıp korkutmuştu kekemelik kaldı. Uzun süre öyleydi sonra geçti. Yarın anneme sorup yazayım ne yaptıklarını. En son doktora gittiler diye hatırlıyorum bende çocuktum tabi. Ama öncesi denemedikleri şey kalmamıştı batıl inanç hoca vs
AselBebekveAnnesi Okuyanbiranne içim içimi yiyor ya goturecem dra 1 hafta oyun gurubu denicem bakim geçmezse gidecez Dr a sana zahmet annenlere sorunca bana döner misin
Okuyanbiranne AselBebekveAnnesi okutmuşlar canım bu süreç biraz uzun olmuş kapı kapı,doktor doktor gezmişler. Nefesi kuvvetli birinin duasını aldıklarını söylediler
A_b_s0422 Benim kızımda öyle oldu bi gelişme varmı konusuyormu artık sizinki benimki daha 4 gündür böyle çok iyi konuşuyordu binada böyle oldu
AselBebekveAnnesi A_b_s0422 yok canm ya bir gün bakıyorum baya azalmış ertesi gün bi bakıyorum daha da artmış hala kekelemeye devam ediyor
MaMommy bebegiminbesigicamdan merhaba düzeldi mi oglunuz acaba,nasıl kekelıyor kelımelerı mı uzatıyor aaanne paarka gi de lim seklınde benım oglumun sızınde boyle mı
bebegiminbesigicamdan MaMommy p p p parka gi gi gi gidelim seklinde uzatma degilde cikarirken zorlaniyo ara ara oluyor topluyor 3 4 haftaya duzgun konusuyor
Noname21 AselBebekveAnnesi eğer uzun cümle kurmaya çalışıyor ise ondan olabilir benim kozım dört buçuk yaşında dönem dönem oluyordu bir ara çok oldu hatta acele etmek için mesela gidicem Cem Cem gibi kekeliyordu
Happybaby06 AselBebekveAnnesi ev ortaminiz nasıl kavga şiddet yada laf dalaşı varmi bazen çocuklarda korku kendini bu şekilde ortaya çıkarıyor
AselBebekveAnnesi Happybaby06 yok sakin bir ev ortamimiz var şiddetli yağmur ve fırtınadan cok korktu ondan sonra kekelemeye başladı hala daha kekeliyor
Happybaby06 AselBebekveAnnesi annem de uyardı bu konuda annem tecrubelidir gok gürültüsü olduğunda pencereyi kapat çocuğu uzaklaştır diyor irkilirmis
Beyzaveduru Korktuğu bir durum olmuş olabilir. Yeğenim de ablam kardeşini doğurmaya gittiğinde annesiz kalınca öyle oldu. O da öyle çok güzel konuşurdu bir anda kekelemeye başladı. Geçmiş olsun 🌸
Beyzaveduru MaMommy konuşma terapisi aldı. Baya düzeldi iu anda. Zaten 10 yaşında bu dediğim olay 3 yaşındayken oldu
Lara2212 AselBebekveAnnesi Benşm kızım da 2. 5 yaşında düzgün konuşurken kekelemeye başladı. Doktor geçici bir durum dedi. Korkmayın ve çocuğu zorlamayın
MaMommy Beyzaveduru nasıl kekelıyordu kardesınız kelımeleri mi uzatıyordu aaanne paarka gi de lim gibi mi
eylulye AselBebekveAnnesi ay ben de yaklaşık 2.5-3 yaşındayken korkudan kekeme olmuştum horoz saldırmıştı o an hala silinmez hafızamdan. kekelediğim kelimeleri söyleyemediğim anlar da hala aklımda travma olarak kalmış içim sıkışır düşündükçe. yaklaşık 1 yıl sonra kendiliğinden geçmiş umarım sizin kızınızın da çabucak geçer rabbim kolaylık versin