yirmiikikasim23 Kizlar bebegim agustosta 9.aya girecek saglik ocagi hemsiresi sadece boy kilo izlemi icin cagirdi ama arkadasimin hemsiresi kizamik asisi yapacaklarini soylemis. Mesaj attim tabikide cevap vermedi. Aranizda9.ayda asi yaptiran varmi?
tugcecet yirmiikikasim23 sağlık ocağı hemşireniz size şunu demesi gerekir 9. Aya kadar yumurtanın beyazının tamamını vermiş ol alerji olursa yapılmaz ama alerjisi olmazsa 9. Ay aşısı yapılır bana aynen bu şekilde söylendi 9. Ayda yumurtanın beyazını tamamen yiyordu ve aşısı yapıldı
selly0606 Zorunlu değil 9.ayda 12. Aydayapılıyor zaten. Aşıdan yumurta akı olduğu için alerjiyapabiliyor. 9. Aydakini tercihe bırakıyorlar genelde
yirmiikikasim23 selly0606 iyide bu tercih kime gore neye gore sacma bir sistem bu bana sorulmadiki hic. Mesela ben yumurta aki denetmedim daha uyarmasi lazimdi beni
AlinRabia Ne kadar tercıh meselesi de olsa bnce yaptırılmalı kızamık kabakulak basıt degıl sonucta bn hıcbır asısını atlamadım atlamayı da dusunmuyorum 9 uncu ayını da yaptırdım rota asılarını da
selly0606 yirmiikikasim23 yumurta beyazını verip vermemek o ayda sizin tercihiniz. İster denersiniz alerjik reaksiyonu gözlemlerseniz yaptırmazsın. Ben yaptırmayacağım şahsen 12.ayda yapılacak. Fakat sizi ebenin bilgilendirmesi gerekirdi. Yada ellerinde aşı olmayabilir. :) ondan bişey söylememiştir?
AlinRabia yirmiikikasim23 evet senın yapman gerekıyor ve bılgılendırılmen gerekıyor bna da soylenmedı bn kendım dedım 9 uncu ayındakı asısını yaptırmak ıstıyorum dıye oyle not almıslardı gunu geldıgınde de yaptılar
Ardenaden yirmiikikasim23 bilgilendirmiyorlar.Kizmda 1 yasinda yaptırdim alerjikti oglumda alerjik 1 yasnda yaptiracagm.Pazartesi oglumun 4 ay asisi varsi arkdsim ebe ona sordum dedi ki 9 aydakini yaptirmasanda olur 1 yasnda tekrar etmis olacaksn ayni asiyi bakanlık kampanya yapti 9 ayda yaptiriyor isteyene diye
yirmiikikasim23 AlinRabia sacma sapan is yapiyar sanirim asiya kadar da yumurta aki denetmem lazimmis alerjisi varmi diye sizdede oylemi oldu
AlinRabia yirmiikikasim23 bn yedırıyordum zaten 3 gun kuralı ıle denemıstım bı sorun olmadı ama bana demedıler asıdan once denenmesı lazım gıbı
yirmiikikasim23 Ardenaden internette okudum multecilerden dolayi 9.ayda yaptirabilirmissjn e nabizda asi takviminde yok mesela
yirmiikikasim23 tugcecet evet kesinlikle. Hatta sohbet ederken 1 yasina kadar yumurta beyazi sut birde bal verme aklinda olsun demisti. Kafam karisti simdide
yirmiikikasim23 selly0606 internette multecilerden dolayi 9.ayda ysptirabilicegimiz yaziyor ve ben multecilerin coktan cok oldugu yerde yasiyorum bence elinde bulundurmak zorunda ya🤷🏻♀️yumurta beyazinida yedirme dikkat et demisti kendi doktorumda uyarmisti o konuda eger asi yaptiracaksa verecegim mecburen
yirmiikikasim23 selly0606 hatta 12. Aya kadar asi yapmicaz dedi rahatlamistim artik bebisin cani yanmicak diye 😕