dombilininannesi Anoniimss 1 yaşına yeni girdik bizde de aynı durum var ayakta dik duramıyor parmak ucuna bastığı için ve öyle yürüdüğü için istese aslında tam basıyor ama yürüme falan dedim mi hep parmak ucunda 🤷🏻♀️ Ortopediden randevu alıcam düzelir diyorlar ama yine de bir uzman görüşü almak içimizi rahatlatır gibime geliyor
fyz81 LionsMom 9 aylık hıc yurtec kullanmadm ama oyle duruyor bebeklerde genellıkle gorulen bır durum
gamzetalha Anoniimss canım benim oğlumda 2 yaşına kadar öyle yürüdü bazen yere bastı çoğunlukla parmak ucunda yürüdü hatta mr filan bile çekmiştik o zaman salak gibi hiç birseyi de yoktu çok normal yani bazı çocuklarda olabiliyor geçiyor sonra. Gözlemlemek gerek başka bi sıkıntısı yoksa çocuğunuzun takmayın bence
berosunannesi gamzetalha merhabalar tamamen düzeldi mi oğlunuzun yürümesi acaba? benim kızım da öyle yürüyor başka hiç bir sorunu yok ben yürüteçe bağlıyorum ama bilmiyorum düz de yürüyor ama çoğunlukla parmak ucunda.
momm_ gamzetalha merhabalar bizden de emar istediler çok korkuyorum sizde de sertlik faln demişler miydi
furbaby gamzetalha bende 11 aylık emar diyorlar yok beyinden bisi çekmek Laz’ım diyorlar oğlum çok akıllı 🧿 gel git bay bay alkış Hersey yapıyor ama parmak ucu yürüyor diye film istediler neden
bikupakahvee Anoniimss bunun için defalarca buraya yazdım söylenenler doğru çıktı yürütec kullandım uzun süre ondandır dediler kendi yürümeye başlayınca geçer dediler hakikaten ötle oldu 11 ayına kadar parmak ucuydu hep sonra çat pat adımladı sonra 12 aylıkken yürümeye başladı artık tam taban basıyor gibi endişe etmeyin 🌸🌸🌸
Aslananasi20 Benimde bebeğim 11 aylık, yürüteç ve hoppala kullandık ama günde max 10-15 dk, ellerinden tuttuğumuzda parmak ucunda yürüyor, koltuklar arası sıralarkende öyle cok endişeleniyorum
meyo20 Aslananasi20 düzeldimi peki merak ettim. Bizde de aynı durum var. Gerçi benim bebeğim henüz 8 aylık ama ayakta durunca parmak ucunda duruyor can sıkıyor ister istemez
papatyaesintisi Anoniimss 20 aylık oldu şükür bir sıkıntısı yok ilk başlarda sürekli parmak ucu yürürdü şimdi arada bir yürüyor öyle . Ablamda öyleymiş 3 yaşına kadar annem söyledi şükür o da sağlıklı
semasyy Anoniimss benim kızımda 7 aylık bastırdığımda prmak ucu basıyor sanıyorumki parmak ucunda yürüyecek ama korkmuyorum çünkü özellikle kız çocukları parmak ucunda yürümeye çok meyilliler adına bakıyor her şebekliğime gülüyor çok şükür korkacağım bir durum yok 🙏🏻
Noname987 Anoniimss Merhaba bebeğim 11 buçuk aylık bir yere tutunup kalkabiliyor ama hep parmak ucunda duruyor, yürüyor. Yürümeye hevesli ama parmak ucunda olduğu ıcın dengeyi sağlayamayacak hiçbir zaman. Sizin bebeğiniz yürümeye başladı mı acaba ya da bu durum düzeldi mi ?
gamzetalha berosunannesi düzeldi düzeldi mr bile çektirmiştim el alemin sözlerinden yani çok gereksiz yere. Çok çok normal cidden hiç takılmayın eğer çoğunlukla sürekli bir şekilde öyle değilse bence endişeye gerek yok
berosunannesi gamzetalha yaa düzelmesine çok sevindim😌yürüteç mi kullanmıştı peki kaçıncı ayda düzeldi acaba ayakkabı vs diyorlar öyle bir şey aldınız mı? çok sordum kusura bakmayın
Balkaymakannesi89 gamzetalha merhaba ya benimde oğlum dün 3 yaş oldu yani artık 4 ten gün alacak nasipse öyle diyelim bizimki hala parmak ucu direndim MR çektirmemek için galiba çekecem daha önce götürdüm 2 yaşken MR dediler çekmedim bir ay fizik gördü hergün biraz düzeldi hafif ama şuan gene aynı her saniye parmak ucu değil ama gün içinde çok yapıyor çok üzülüyorum napmam gerektiğini hiç bilmiyorum yani çoçuğum maşallah akıllı bir çoçuk yapma değince o an düzeltiyor böylemi yürüyeyim anne diyor ve düzeltiyor ama daha sonra bakıyorum gene yapıyor bilinçsiz yaptığı çok belli yani bir çözüm olması gerekir çünkü bu şekilde devam edince aşil tendon kısalığı gelişiyor diye biliyorum
gamzetalha berosunannesi inanın 2 buçuk yaşındaydı zamanla düzeldi öyle pat diye değil herkes yadırgadı ayakkabıdan bana da bahsettiler ama doktor vermedi bize yani doktor hiç oralı bile olmadı açıkçası yürütec 10 aylıkken falan kullandı 1 ay ama öyle sürekli değil zamanla bi baktım azaldı sonra düzeldi işte
Dfncgdm2022 Anoniimss parmak uucnda yurumesı cok normal 18. Aya kadar normalmıs oyle demıstı doktorumuz cunku benım kızımda yuruyordu 15. Aydan sonra bıraktı sebebı nedır bılmıyorum ama korkmayın. Kotu bır durum degıl bazı cocuklarda gelısım surecınde olabılıyor
gamzetalha Balkaymakannesi89 bence de bi doktora götürmenizde fayda var inşallah önemli birsey değildir. Bize nörolojik olabilir dediler o yüzden mr çektik ama ben nörolojik olduğunu sanmıyorum ya sizinkininde
berosunannesi Balkaymakannesi89 merhaba bizde de aynı sorun var doktor 2 yaşında düzelir dedi ama ben bi anda düzeleceğine pek inanmıyorum biz yürüteç kullanmıştık ona bağlıyorum siz kullandınız mı acaba?
Balkaymakannesi89 gamzetalha hiç nörolojik bende olduğunu düşünmüyorum çoçuk tüm komutları yerine getiriyor birde bazen babası ile kendi aramızda bile konuşsak inanın bir kulağı bizde ve hemen düzeltiyor yani bir sorun olsa bu şekilde anlayabileceğini sanmıyorum sorun acaba nasıl yönlendirilecez Allah hayırlısını versin
Balkaymakannesi89 berosunannesi evet kullandım ama çoçuğum sıkılıyordu o dönem alanımızda dar olunca kullandık ama çok değil mesela ayakları hiç havada kalmadı yere değiyordu yürüteçte ama aynı durum malesef bir ay fizik gördü o iyi geldi ama doktorumuz 6 ay hergün düzenli fizikte Gördüklerinizi yapacaksınız demişti biz ihmal ettik üst üste çom taziyelerimiz oldu ben annemi kaybettim eşim dedesini ve amcasını derken baya bir yapamadım şimdi yeniden başladık ama biz uyarınca hemen düzeltir ama uyarmasak öyle gelir gider sürekli söylemek lazım doktorumuz hep uyarın demişti