Merhaba sevgili anneler,
Doğumdan bu yana evden çalışıyorum, ben çalışırken oğluma bakmam konusunda annem de bana yardımcı oluyordu ancak bizim oğlan büyüdükçe hareketlenip, haylazlaştı :) annem için zor olmaya başladı (kendisi 61 yaşında) ve ben de yükü tamamen anneme bırakmamak için çocukla ilgilenirken işimi sürekli aksattım. Patron ilk başlarda bir şey demedi ancak o da artık bu durumdan rahatsız. Bir de üstüne babam 2 ay önce kalp krizi geçirdi ve geçen haftalarda açık kalp ameliyatı oldu. Annem babamla ilgilenmek zorunda olduğu için oğlumun bakımı daha da zorlaştı.
Bakıcı da aradım, çok uçuk rakamlar istiyorlar. Şuan ki durumda istemeye istemeye oğlumu kreşe vermek durumundayım. Noyan şuan 17 ay, 1 haftalık. Önümüzdeki hafta kreş için oryantasyona başlayacağız. Bu ayı yarım gün olarak götürüp, diğer ay duruma göre tam güne çıkaracağım. Çok sıkıntılıyım ya, oğlum bu ara bana çok düşkün hale geldi, mesela önceden babası ile çok iyi uyurdu, şimdi bensiz uyuyamıyor hatta hiçbir şey yapmıyor.
Ek olarak, komut alıp her şeyi anlasak da bizim hala doğru düzgün kelimemiz yok (anne, baba, mama, gel, by) Televizyon hayatımızda yok, yanında elimize telefon bile almıyoruz. Birçok arkadaşım sosyal olarak gelişmesi ve konuşmasının açılması için kreş ve oyun gruplarını önerdi. Oyun gruplarına da götürüyorum ancak sadece hafta sonları.. Antalya çok sıcak olduğu için gün içinde dışarı çıkıp enerjisini de atamıyoruz ki zaten mesai saatleri içinde bilgisayar başında olmak zorundayım :( Çocuğun enerjisini atamadığını ve yetemediğimi düşünüyorum… kreş fikri bu yüzden bir yandan bana cazip geliyor. Akranları ile vakit geçirmesi onun için de iyi olur belki :/
Şimdi aklımdaki sorular; Oğlum kreşe başladığı için psikolojik olarak çok etkilenir mi? Siz bu süreçte bana ne önerirsiniz? Kreş sürecinde nelere dikkat etmem gerekiyor? İhtiyaç listesi nelerdir?
(Uzun oldu kusuruma bakmayın)