sedakz btba kırtasiye toplu olarak sene başında alınır.İkinci dönemde de öğrencinin biten malzemelerini öğretmen size söyler. Biten boyalar, oyun hamurları, yapıştırıcı gibi. Eksik olanları alırsınız
Minnakordek Bu kadar şaşıracak bı durum yok. Devletin sunduğu imkanlar ortada demirbaş adı altında bı dolap veriyor yıllarca umrunda değil. Gram umurlarinda değil çocuklarımız. E dolap kırılıyor halı yirtiliyor perde eskiyor derken bunların masrafını yapmak lazim bunu da öğretmen cebinden yaptıracak değil. Verilen ödenek genelde çok yetersiz oluyor ayrıca çoğu anaokulu yardımcı abla alırlar özel olarak çünkü çocuklar tuvalete vs gidiyor yardımcı olunması lazım bunları göz önüne alınca bir defalik ödenen bu paralar gözünüze çok gelmesin. Biz çocukken de vardı bu aidat bağış hala da var olmaya da devam edicek malesefki biz sırf aidat isteniyor diye anasınıfı vs gonderilmemistik imkanımız el vermemişti çok üzülmüştüm küçükken ama şimdi bakıyorum onlar da mecburen istiyorlar
urazkomm Minnakordek Şaşırılan durum şu kii 17 bin alan bı aile bu çocuğunu nereye nasıl versin?? Yabancı uyruklu insanları besleyeceklerine kendi milletlerini beslesinler dimi ama ??? Gözüme çok geliyor imkanım olmadığı için değil Elhamdülillah 2 evladımı aynı anda verebilirim fakat olmayan aile napsın evet anaokulu.mecburi değil ama evde sıkılan yalnızlık çeken gurbette olan aileler çocukları için ne yapsın?
annediyebiri Lazerlimunafik evet malesef ilk ay alınanlar bayağı tutuyor aylık 700 tl alıyorlarsa yıllık 7000 tl ediyor
Mariamercedes urazkomm demek istediğim devlet olupta ikamet dışı bir okul tercih edildiğinde ücret ödeniyor diye biliyorum yani bu okula giden her çocuğun ailesi bu parayı veremezki
Boncuk-anne Mariamercedes bu sene değişti bunlar tekrar. İsmi çıkan çocuktanda aidat vs alınıyor. İsmi olmayan sizin dediğiniz gibi başka okula kayıt olmak isteyenlerden de daha yüksek miktar isteniyor
OncedenGurme urazkomm geçen sene seçim öncesi kaldırıp 4-5 ay sonra tekrar “katkı payı” adı altında getirdiler. Tanıdığınız muhtemelen tam gün göndermek istedi. Kulüp eğitimi alacağı için bu kadar ücreti çıkması normal. Çünkü farklı öğretmenler de giriyor derslerine
urazkomm OncedenGurme ben bugün şahsen gittim görüştüm 2 dönem için 6300 istediler kayıttan sonra da aidat kırtasiye ıvır zıvır hariç
nevermore urazkomm bir önceki bakan çat diye kaldırdı. Okulumuz parasız kaldı sabun peçete vs bile alamadık. Eleman çalıştıran okullar çok zorlandı. Bakan değişince tekrar geldi aidat.
OncedenGurme Lazerlimunafik hiçbir şey eskisi gibi değil herşey çok pahalı ve devlet malesef hiç yardımcı olmuyor ödenek vermiyor
Mariamercedes Boncuk-anne ay şaka gibi benimki okula başlayana kadar özel fiyatı olur Para biriktirem bari😒
Mediel @urazkomm devlet anaokulu ve anasınıfları da aidat alır bu resmidir. Ama özeller kadar degil miktarı. Çocuklara kahvaltı veriliyor ve karsilanması icin aidat şart. Tuvalet giysi vb isler icin yardimci personel tutuluyor bunlar da aidatla karsilaniyor devlet okulu ama bu ihtiyaclar maalesef okulöncesinde aidat ile karsilaniyor. Devlet hast. gittiginizde eczaneye nasil muayene parası ödüyorsaniz bu da o şekilde tamamen ücretsiz degil. Kırtasiye malzemesi de okulöncesinde elzemdir iki boya kalemiyle olmuyor maalesef.
urazkomm Mediel asgarî ücretin 17 bin olduğu bı ulkede de 6 ,7 bin aidat istemezsin ya bilemiyor , devletin de bizlerin de haklı sebepleri var..
Lazerlimunafik urazkomm Asgari ücret kesinlikle çok yetersiz. Sadece okul değil, mutfak masrafı, kirası ekstra ihtiyaçları asgari ücretten fazla yapıyor.