Esinzhl lise mezunu olmak yetiyor ama lisans derecene göre maaş farkın oluyor, yani adalet okumana gerek yok. Ben 2 3 ayda klavyede yeterli sayıya ulaşmıştım düzenli ve çok çalışırsan yetişir. F den çalışmanı tavsiye ederim q dan yükselmek çok zor oluyor. Belge yetişir, bazı kurumlar ücreti mukabilinde bir hafta içinde sertifikayı veriyor bende o şekilde aldım. Mülakatta herşeyden soruyorlar ama genel olarak bir genel kültür bir tarih/coğrafya bir tane de zabıt katipliği ile ilgili soru sorulmuştu. Ama komisyondan komisyona değişir bir şey bu. Ben Anadolu adliyesi icra komisyonunda girdiğim mülakatta 9 soru sorulmuştu siyaset tarih coğrafya genel kültür İslami ilimler aklınıza gelebilecek herşey. Ama aynı adliyenin zabıt katipliği için olan mülakatında sadece üç soru soruldu. Şuan sizin odağınız 70 puanı almak olsun (ki kamuda artık eskisi gibi alım olmayacağı için siz ne kadar yüksek alırsanız şansınız o kadar yüksek olur) eskisi gibi 70 puan ile klavye sınavına girmeye hak kazanamayabilirsiniz çünkü -atıyorum- 3 kişi alınacaksa onun belli bir katı kadar kişiyi klavye sınavına alıyorlar her 70 i geçeni değil maalesef. KPSS sınavından sonra ilk hedefiniz 100 kelime ve üzeri yazmak olsun klavye sınavından sonra mülakatı düşünürsünüz.