aybikreis Ne zaman yürüdü, desteklemek gerekti mı, kendi kendine bir anda mı yürüdü? Geç prematüre doğması yürümeyi etkiler mı?
fatmaa12345 aybikreis benim bebeğim 27+6 da dogdu 112 gün oldu hala kuvezde doktrlar yürümesi konuşması oturması emeklmeesi geç olucak diyor 4 defa ameliyat oldu beyninden bagirsaklarindan gözünden ameliyat oldu normal bi bebek bekleme dedi bana aciksasi cok gec yürür dedi ama hersey allahtan sizin bebeğiniz kac haftalık dogdu
kizinaasikbiranne aybikreis kızım 36 haftalık doğdu şu an 17 aylık ama kesinlikle yürümüyot sıralıyor 12. Ayından beri süratle sıralıyot ne zaman yürür bilmiyorım ama ben yoruldum her şeyi geç yaptı bu arada o yüzden korkum yok elbet yürüyecek ama çok hızlı sıralıyor jet gibi
Femme1 aybikreis 35*4 de doğdu minik oğlum suan da 12 buçuk aylık oldu 10 buçuk aylık ken sıralamaya 12 aylık iken sürünmeye başladı suan da her yerı tutunarak gidiyor hiç emekelemedı 3 gündür koltukdan destek alıp 5 6 adım gıdıp tutunuyor hiç desteksiz duramazdı bı anda oldu bakalım tam yürüme ne zaman olucak
zeyaslmel aybikreis 36 haftalık doğdu kalp kaçakçıları esnek olduğu için bütün vücudunu etkiliyor lastik çocuk 😅 5 aylıkken tutunarak ayakta dururdu ama aylsr ilerledikçe elinden tutsan dahi adım atmazdı 8 aylikti oturmaya sürünmeye basladi doktor yürütece karşıyım ama al günde 5 dakika olsa koy adım atmayı öğrensin dedi ama oğlum her yere sürünerek gider tırmanırdi yürütecek aldım yurutecten tırmandı düştü daha koymadım 10 aylığı geçiyordu adım atmaya başladı fişek gibi tutunarak her yere gidiyor geliyordu ama desteksiz tutunmadan yürümesi tam 15.ayina girince oldu hiç tokezlemeden aylardır yürüyor gibi sağlam yürüdü
aybikreis fatmaa12345 33 doğdu. 13 aylık çok şükür gelişim olarak yaşıtlarıyla aynı ama yürümedi. Tutunarak yürüyor arabaları iterke yürüyor kendisi yürümeye başlamadı. Korkuyor mu acaba beklemeli miyim uzman mı görse karar veremedim
fatmaa12345 sevvgi sagolun hiçbir sebebim yoktu bebeğim sürekli baş asagiya duruyordu ama normal diyr karşıladım 2. Çocuğumdu 1. Çocuğum zamanında dogdu 38 +4 de dodgud oda hamileykn surkeli baş asagiyaydi 2. Gebelik diye birazda hafife aldim aciksasi muaynelerde gidiyordum erken dgum riskin var diye bisey soylenmiyordu asla hatta ben hastaneye gittim kan uyusmazligi iğnesini vurdum bebeğimin kalp atışlarına bilr baktilar sorun yok dediler iğneyi vurdum 3 gün geçmeden dogum yaptim dogum esnasinda bebeğimin kalbi durdu ölü dogum yaptim sonra kalp masajiyla hayata geldi mucizem ben hiç görmedim zatn dire kuveze alıp yoğun bakıma goturduler bilgide vermediler dogumdan sonra gidipte göremiyordm gostermiyolardi cok küçük diye 800 gramdi taburcu olacağım zamn gösterdiler tabi ben ağla ağla kahroldum yavrumu görünce normal bebek sandim ama tabiki oyle değil 800 gram bebek nasıl olabilirki😓 tam 4 ay olucak hala kuvezde savaşıyor paşam normal doğum oldu bu arada hastaneye gitithimde 10 santim açıklık vardi nasil evde dogum yapmadim anlamadim cok sancim vardi dayanilmicak bi sancıyı hatta böyle benim hikayemde dua ederseniz çok sevinirm bebeğim icin adı ve soyadı emirhan sezgin bebeğimin adına şifa duası okursanız cok sevinirm solunum sıkıntısı var hala burnundan oksijen veriliyor
ladymoms_ 34+2 de geldi dünyaya kızım şuan 14 aylık siraiyor yürümek istemiyor sanırım korkuyor prematüre olmasıyla alakalikidir bilmiyorum ama yürümesini bekliyoruz
aybikreis ladymoms_ Yaa hemen hemen aybıymış 13 ay 5 günlük şu an. 33 haftada doğmuştu. Haberleşelim mı yürüdüğü zaman söyleriz birbirimize. Benimki de sıralıyor oturup kalkıyor denge kuruyor ama yürümeye gelince yapmıyor
fatmaa12345 aybikreis bence sorun olmaz haftasıda cok küçük degilmis benim kizim premature değil suan 18 aylık 14 aylık yürumustu oda yarım yamalak düşe kalka
ladymoms_ aybikreis haberleselim kız AA sizindemi erken geldi benimki niye erken geldi bilmiyom bı gün bı baktım nişanim geldi snaci falan derken kız duramadi içerde 🤣 ama erken dogmayla alakası var mı bide şey duymuştum normal doğması gereken aydan erken doğuyor ya gecikmeli 1 yaş mı ne bişey diyolar ondan da olabilir hshshs
Aylizlina0110 Prematüre değil kızım ama 16 aylık yürüdü. Emeklemedi bile çok kafama takardım doktorlar bir sorun görmezdi 15 ayında biraz emekledi tutunup kalkmazdı bile:) 16 aylık ben mutfakta iş yaparken yürüyerek yanıma geldi o gün kızım 3 yaşında gözümün önünden gitmez şimdi 3 yaşında 2 dk oturmuyor…
imeaeb Aylizlina0110 Yaa merhaba yorumunuzu okudum da benimki de emeklemek istemiyor ters emekliyo daha doğrusu ama çok isteksiz kalkıp sıralama yapıyor muydu peki bebeğiniz benimki onu da yapmıyo
Smgrky Benim kızım 40+4 te doğdu, 16 ayın içine girdik yeni henüz tam kendi yürümüyor. 5-6 adım kendisi atıyor sonra hep tutunmak istiyor:) geç doğmasına rağmen de böyle şeyler oluyor, akışına bıraktım, ne zaman kendini hazır hissederse diyorum.
kizinaasikbiranne Kuzucukumsu kelime sayısı az ama bizi taklit edebiliyor yani sesler çıkarıyor şarkılara eşlik ediyor
Deletedmom_111 aybikreis 34. haftalık doğdu şu an kronolojik 13 aylık. Düzeltilmiş 11 buçuk aylık ama yürümüyor sıralama ve emekleme de yok 🤷🏼♀️
ladymoms_ aybikreis yaaa çok svwindim maşallah 14 ay 4 günlük hala yürümuyor bekliyoruz 🤣🤣🤣 kız ne zaman yurucek bu kız valla artık hevesim kaçtı hahahha
ladymoms_ aybikreis kizzzz napiyosun benim kız 14 ay 5 günlük bugün kendi kendine ayağa kalkıp 2 adım attı sevinçten ağladım demekki yuruyebiliuomus hahahaha ama işine gelmiyor şimdi gözüne bakiyoz bidaha yapsın diye bı kere daha yaptı daha yok hshahshhs