ahmetseliminannesi Kizlar 6 ay 19 günlük bebegm yumurtayı nasil veriyorsunuz nasil pisiriyorsunuz ? Kahvaltıda başka neler yediriorsunz miniklere🤗
Garfield ahmetseliminannesi yumurtayı Suya koydunuz haşlamak için tam kaynamaya başladığında yumurtayı alın soğuk suyun altına tutun sonra kaynar suya bırakın ve 12 dakika kaynatın. Bebeklere verilen yumurta 12 dk kaynatılır. Sarısının 8 de birini vererek başlayabilirsiniz. artırarak 1 ay sonunda tüm yumurta sarısına ulaşabilirsiniz
Sasah1441 ahmetseliminannesi canım ben Dr tavsiyesi üzerine bir kitap aldım onda 7. Ayda yumurta peynir pekmez VS başlanmalı yazıyor sen bilirsin yinede tabi 🌼🌼
[silindi] ahmetseliminannesi yarım avokado bir çay kaşığı labne ve bir yumurta sarısını karıştırıp veriyordum hepsini bitiremiyordu o zamanlar. Yumurtayı kayısı kıvamında pişiriyordum çok cıvık kalmasın içi önerilmiyor çiğe yakın olması çünkü.
Gamzeren13 ahmetseliminannesi merhaba bir gün haşlayıp bir gün de omlet tarzı yapıyorum oğlum 7 ay 1 günlük ilk başta sarısını sütümle açarak verdim sevdi alıştı daha sonra bebe bisküvisi 1 adet çok az pekmez lor peyniri ve sarısını ıhlamurla sulandırarak veriyorum severek yiyor bazende ayrı ayrı veriyorum hapsinin tadını alsın bilsin diye omlet tarzını da bi parça tereyağında lor ve yumurta sarısını karıştırıp birazda sulandırarak veriyorum kati olmamasına dikkat ediyorum 😉
Seyda-Almira Sarisinin içine bir tatlı kaşığı pekmez katıyorum birazda kendi sutumden sıkıyorum öyle yediriyorum ilk zamanlar çok zorlansamda şimdi yiyor ardına emziriyorum
ahmetseliminannesi Seyda-Almira Oyle deniyorum ama arada yemiyor. Bu arada 5 aylkkn basladm bn ek gıdaya 15 gn sonrasında gectm yumurtaya 1 aydr veriyorum yani ama hep o şeklde cok sıkıldı
ahmetseliminannesi Garfield 12 dakika cok uzun değilmi bide neden soğuk siya tutuyoruz merak ettim 🤔🤔 Bazıları rafadan ver felan diyor cok katı olunca sevmez diyorlar
Garfield ahmetseliminannesi bu bir doktor tavsiyesi. Sebebinin pastörize sütlerin kaynatılıp birden soğutulmasıyla aynı olduğunu düşünüyorum
Seyda-Almira Bende beş aylıktı başladığımda evet sıkılıyor yemek istemiyor ama zorluyorum kendiniz farklı şekilde tatlandirabilirsiniz ben geçen az bisey yoğurt ve pekmez ile vermiştim değişik tat arıyorlar
ahmetseliminannesi Seyda-Almira cok tesekkurler canm birazda oyle vereym sende mi kati seklinde veriyorsun peki ? Yoksa biraz rafadan mi veriyorsun
Seyda-Almira ahmetseliminannesi katı şekilde veriyorum çok aşırı da kaynatmiyorum ama normal katı yumurta şeklinde yapıp sarisinin içine karistiracagimi karıştırıp veriyorum bakalım bundan sıkılınca nasıl vericem bende şuan onun düşüncesindeyim 😊
Gizemta Bizde ek gıda serüvenine yeni başladık.. doktor kontrolde baya etraflıca anlattı.. yumurta için 6,5-7 aylıkken sadece yumurta sarısı olacak 5-7 dakka pişir dedi
ahmetseliminannesi Gizemta Bizede doktormz 5 bucuk aylkkn vermemi söyledi zaten sarısının 4 te 1 ni ver gittikçe arttır dedu
ahmetseliminannesi Sasah1441 Heryerde farklı yazıyor doktorlar ayri söylüyor bende anlamadm bu isi 😂🤔 Ne zormus bu ek gıda işi bi an once buyuselerdr bizim gibi yeseler
Gizemta ahmetseliminannesi aynen 1. Gün 4 te 1i 2. Gün 4.2 si şeklinde arttırılarak verilecek.. gerçekten doktorlar başka bişi diyor biz sebze ve meyveyle başladık yoğurda 1,5 ay sonra geçicez 😃 değişik süt alerjimiz filanda yok
Sasah1441 ahmetseliminannesi 🤣🤣 bende dedim bişi olmaz bi damlacık verdim aynı gün yüzünde bişiler çıktı korktum daha yeni yeni geçiyor 🙈alerjik besin aslında dokunabilirde daha 6 ay bile olmadık hemde 😬
Ebruko Muzla karıştırıp verdim, bı keresinde patatesle, bugün de peynir ve pekmezle. Ama hiç gönüllü yemiyo 🤦🏻♀️
Sasah1441 Ebruko çok pardon ben mi yanlış anladım diye soruyorum muzla yumurta mı karıştırıp verdiniz bebeğe 🤔
Duruhande Ben kısık ateşte minnacık tereyağı koyup omlet yapıyorum sadece sarısından. Ama çok az sulandırarak. Peynir altı suyuyla olabilir yoğurt suyuyla olabilir. İlk başlarda sade yapıyordum. Şimdi evde yaptığım peynirle yada ceviz rendeleyerek veya yeşil soğandan çok az minik doğrayarak tatlandırıyorum. Bence yumurtayı yediklerini bilmeliler. Pekmez çok keskin bir tat. Yumurtayı öyle alıştırmayın. Bi gün rafadan bi gün omlet şeklinde çeşitlendirerek verebilirsiniz. Tabi benim kızım şu anda 11 aylık ben bu dediklerimi 7. Aydan beri veriyorum. Doktorunuza danışın isterseniz.