muazinannesii aslında yerini yadırgama daha önce başka bir yerde kalmadıysanız olur. 3 çocuk büyüttüm gece de gezdik tozduk, uykusu gelince bebek arabasında uyuttum, arabada termosa yiyeceklerini koyup gezdiğimde oldu, ben çocuklarımı kendi düzenime göre, onların düzenini de bozmadan gezip tozmaya alıştırdım. Mesela akşam 9 da mı uyuyor 9 olmadan evden çıkardık, uykuya dalar bebek arabasına koyup üstünü kapatıp gezdik, ya da arada yarım saat bir saat ileri kayardı ama hemen düzene geri girerdi. Şuan en küçüğüm 4 yaşına girecek, uykusu geldi mi nereyi bulursa orada uyur. Yemek için de hiç zorlamadım çünkü zorlandığında asla yemiyordu. Kendi kendine yemeğe alıştırdım he çok doyduğunu düşünmüyordum ama zamanla ona alıştı. Biraz akışına bırakmak gerekiyor. Başka yerlerde uyumaya alıştırın, kendi ailenize tatile giderken de zorlanırsınız. Yavaş yavaş önlemlerinizi alarak yatağı dışında uyumayı da öğretin. Zaten hergün akşam gezmesine çıkılmıyor arada bir saatleri biraz kaysa da sorun olmaz.