alyosuum Bence bakış açını değiştirmekle başlayabilirsin çünkü yaşadığımız her zorluğun bizi nasıl etkilediği bizim o zorluğa karşı bakış açımızla ilgili. Mesela bebeğim beni sabah 6 da uyandırsa da bazen kendime bir kahve yapıyorum sabahın sessizliğinde içiyorum şükrediyorum o zamanı da güzelleştirmesini biliyorum yani bu çok önemli bir şey. Olumsuzluğu sileceksin bir kere hayatından. Ama tabi içinde bulunduğun aile hayatı da önemli. Şöyle bir örnek vereyim görümcem eşiyle mutsuz kayınvalidesiyle sorunları var bunun üstüne bide çocukları hiç durmuyor, uyumuyor, yemek yemiyor ve bu yüzden hayata pozitif bakamıyor en son onu ne zaman süslenmiş gördüğümü bile hatırlamıyorum yani mutsuzluktan kendine değer vermeyi bırakmış ve mutlu olması için bir sebep göremiyor etrafında buda çok önemli bir detay yani insan çevresiyle mutlu değilse içinden de birşey gelmez, her şey dert gibi görünür olumsuz düşünceler geliverir falan filan. Sizin hayatınız veya eşinizle durumlar nasıl bilmiyorum ama bu süreç geçici birbirinize destek olmalısınız belki daha kolaylaşır o zaman. İşin özü zorluk da yaşasak hayatımıza her daim olumlu bakabilmek. Allah ciddi problemlerden, ciddi hastalıklardan korusun🤲