253 tunaaamom24_ kakada iplik gibide kan görseniz hemen bir doktora gidin derim bu illa alerji belirtisi olmayabilir ama kakada kan bebeklerde tehlikeli sayılan bir durum
253 Deletedmom_119 hayır hiç kan görmedim öyle olsa diyeti açmaya devam etmez yine tamamen keserdim 15 gün
tunaaamom24_ Deletedmom_119 bilmiyorum ki genelde kan olunca hemen alerji deniyor ya, bir de ablam da yegenimde 1 yaşına kadar diyet yapmıştı kan geldiği için. Olur bez değişiminde kontrol edeyim, kenarları çatlak gibi mi oluyor makatin
253 Deletedmom_119 diyet zamanında hiç olmadı ama ben bildiğiniz herşeyi kestim ilk patates puresiyle yaşadım bir dönem o kadar canım sıkıldı sütüm azaldı bu yüzden takviye mama kullanmaya başlamıştım o yüzden herşeyi kesmeyin bir anda diyorum
tunaaamom24_ 253 bizde kakayi sesli yapıyor gazla birlikte ama bu doğduğu günden beri böyle aslında ben de neye yoracagimi şaşırdım artık bakalim doktor ne diyecek yarın
253 tunaaamom24_ dışardan duyabilecegiz kadar sesli kaka yapıyorsa evet süt alerjisi olabilir ama siz yinede doktorunuza gördüğünuz herşeyi sorun sormaktan zarar gelmez
Deletedmom_119 253 evet doktorda öyle söyledi gerek yok sütün azalır kesme zamanla bağırsakları alışır dedi Allh korusun ciddi boyuta gelmedikçe
tunaaamom24_ Deletedmom_119 yeşillik bazen oluyor hatta ilk haftalarında çok oluyordu doktor normal demişti yeşil olmasına. Akşama kadar 3 tane falan kakali bez alıyorum hatta bu aralar azalttı diyebilirim. Ve evet koku oluyor 2. Ayından itibaren Mukus önceden coktu şimdi yok. Mukus için ön sütten kaynaklı da olabildiğini demişti doktor
tunaaamom24_ 253 evet öyle, inşallah değildir ama bana da öyle geliyor bakalım 🤷 yarın doktor ne diyecek
Deletedmom_119 tunaaamom24_ biizimde bu şekilde başladı maalesef o yüzden önsüt vs banada dediler bende sevinmiştim aynı şeyler 2 ay somra kan gördük dedikleri gibi çıkmadı siz alerji doktoruna gidin bunlarda alerji belirtisi
253 tunaaamom24_ eğer süt alerjisiyse ki ins değildir bir alerji doktoruyla devam etmeni öneririm çocuk doktorlarının pek alanı olmadığı için tam bir bilgi alamiyorsun malesef kakada yeşillik mama kaynaklida olabilr eğer mama veriyorsan kaka da kan yada beyaz sa acil doktora gitmeli en tehlikeli sayılanlar bunlar diye biliyorum
253 Mukus denen şey aslında sümüksü bir durum herkes belki anlayamayabilir ama ne bilim gecmeyen pisigi vardır mesela yada geçmeyen konak bebekler kaka yaparken dışardan duyulabicek kadar sesli yapmaz
tunaaamom24_ 253 4 ay 3 günlük. Çocuk doktoru açarsa randevu alerji doktoruna mutlaka gitmek istiyorum içim rahat etsin diye
253 tunaaamom24_ ek gıda ya geçmek için iki ayınız var güzel alerjisi hafif düzeydeyse eğer ek gıdadan sonra duzelebilir benimki gibi yada en azından çocuğa blw yöntemiyle tadım yaptirirken en azından neye alerjisi olduğunu anlayabilceksiniz
253 tunaaamom24_ panik olmayın lütfen Allah beterinden saklasın alerji ise bile bunun geçici bişey olduğunu unutmayın siz stres yaparsaniz bebek hisseder bunu meme reddi oluşmadı değil mi sizde
tunaaamom24_ 253 yok çok şükür olmadı şuan, atak dönemi de olabiliyormuş ama. Sadece emme şekli değişti uzun süre kucagimda emmiyor. Çok kısa ama sık emiyor ve uyanıkken ayakta eemzirmemi istiyor. Bu meme reddi olmuyor sanırım veya başlangıcı degilse
253 Deletedmom_119 evt alışıyor bir şekilde ek gidaya baslarkende önce mesela yogurtu ağzının kenarına sürüp bakabilirsiniz kızarıklık ve bir tepkime oluyor mu diye kan yada beyazlık görmediğin aşırı huysuzluk ve ağlama krizleri olmadığı sürece yuzunde ufak tefek döküntü görsen de devam et demişti doktorum bana
tunaaamom24_ Deletedmom_119 yarın randevu açmasını isteyeceğim. Bu arada makata baktım ama anlayamadım dıştan belli bir şey yok da poposunu biraz açınca içerisi kırmızı gibi duruyor