benim de bebeğimde anne karnından itibaren genişleme görüldü sol böbrekte vardı doktorum doğunca geçer dedi ama geçmedi sınırın üstünde denildi genişlik. Tabi bebeğim hiç enfeksiyon geçirmedi sadece kusma vardı. İdrar yaparken de ara ara rahatsızlık hissettiğini görüyordum. Nefroloji ürolojiye gönderdi ve üroloji de sintigrafi istedi. Genişleme vardı ama kaçak var mı tesbit edilemedi. Üroloji ameliyat kararı aldı. Bebeğim o zaman 2 aylıktı. Acil ameliyat denildi ama aşı olduğu için anestezi kabul etmedi. 3. Ayda ameliyat günü verildi. Voiding de ameliyat öncesi yapılacak denildi ona göre ameliyat etmeyede biliriz demişlerdi. Bebek küçük diye korktuk doğal olarak. Ameliyat değil anestezi sıkıntılı dedi doktorumuz. Acil ameliyat dışında 6 aydan küçük bebekleri ameliyata almamaya çalışıyoruz dedi zaten. Yinede biz çok korktuk. 8 saat bir açlıktan sonra bebeğim ameliyata alındı yani kacakta varmış. Açık ameliyat yapıldı pyeloplasti deniliyor. Ameliyat 2 saat 2 buçuk saat sürdü hemen hemen. Ameliyattan çıkar çıkmaz bebeğim uyandı emzikle oyaladik çünkü 4 saat kadar emzirme dedi doktor. Ben dikislerden dolayı bebeğim hareket etmez diye düşünürken aşırı hareketliydi acı hissediyor gibi değildi. Dren takılıydi ve sonda vardı. 2 gün sonra drenden gelen yok dediler ve çektiler. Dren takılı olan delik dikişle kapatılmadi kendisi kapanacak denildi. Hemen ardına 1 gün sonra sonra çıktı ve taburcu olduk. Tabi emzirmek ve bebeğimi sakinleştirmek zor oldu. O ayda kilo alımı olmadı. Stent takiliymis şuan bebeğim 4.ayda yarın stent çıkarılacak. Koruyucu antibiyotik devam ettik bu ay yine. Ben çok korktum ve internette çevremde doğru düzgün bilgi bulamadım. Ameliyathane önünde hüngür hüngür ağladım. Korkulacak hiçbir şey yokmuş meğer. İnsan bebeği söz konusu olunca tedirgin oluyor ama korkmadan bebeğiniizi güvendiginiz bir doktora götürün. İnşallah düzelir bebislerimiz