Eglenogren işaret parmağını kullanıyor hatta sürekli dışarda bir şeyler gösteriyor ıhhh ıhhh cevap verene kadar gözümün içine bakıyor bu aylarda çok meraklı oldu. Ih ıh bu ne der gibi işaret ediyor. Her şeyi gösteriyor . Ses kartlarımız var. Mesela önüne 4 tane kart koyuyorum kapı var tak tak diyorum oda eliyle tak tak yapıyor kartı ayırt edip gösteriyor ama ses çıkarmıyor . Ya da şişttt yapıyor kartta işaret parmağıyla ağzına gösteriyor oğlumda aynısını yapıyor. Ama şşşt demiyor anlatabildim mi bilmiyorum . Ortak dikkati çok iyi dediğim gibi bir sürekli bir şeyler gösterir anlatmamızı ister biz gösteririz bakar güler bize oda gösterir. Anlamadığı şey yok. Çamaşır makines bulaşık makinesi ayırt ediyor , tüm kıyafetlerini ayırt eder üstünü çıkar şortunu giy falan desek bilir. Çöpe at, anneye babaya dedeye dayıya halaya ver diyince kişileri bilir verir. Başka odalardan nesne istesek bulur getirir getirmediğini işaretle bizi götürür . Ahmet süpürge nerde desem götürür işaretle onu demek istiyorum. Masaya koy derim koyar , ağzını burnunu sil derim bilir, kapıya çöp kpyaşım derim dış kapıyı açmaya çalışır yani bunlar örnek koca çocuk gibi her şeyi anlıyor. Ayırt etmediği bilmediği nesne yok yastık tarak diş fırçası ayakkabı mama sandalyesi bardak sehpa falan her şeyi bilir . Ama konuşmuyor. Dittiii diyor gitti ve bitti yerine diiidiii diyor . Aç diyor ama çok nadir