kubisma İyi ki klozet yok sağlıklı bir şey değil zaten lazımlıkta çok iyi olmuyor çocuk alışınca hep ona yapmak istiyor normal tuvalete alıştırmak zor oluyor ben büyük kızımı klozete alıştırdım çok pişman oldum kendi kendine tuvalete gitmeye başladıktan sonra tahareti bıraktı mesela şu an 10 yaşında ancak aklı eripte taharetlenmeye başladı okula başlayınca çok zorlandım okullarda tuvalet normal olduğu için girmek istememiş kıyafetine gelir diye korkmuş diz kasları da gelişmedi tabi hep klozete girdiği için eğilmek zor geliyordu bütün gün tutuyordu hatta bazen öğretmeni beni arıyor gelin alın ne yapsam ikna edemiyorum ağlıyor diyordu gidip alıyordum evde yapıyordu bir gün öğretmeni böyle olmaz dışarda lavaboya girmeyi öğretin gerekirse AVM’lere götürün orda sokun diyordu hafi şimdi ilkokulda ben idare ediyorum ama ortaokula gidince nasıl olacak diyordu Alıştırma külodunu da tavsiye etmiyorum o da çok sıkıyor çocuğu lavaboya gidebilmesi için kolay çıkarabileceği bir çamaşır lazım boxer alın bence rahat indirebilir ilk başlarda sık sık götürün sorun sonra zaten alışınca kolay olur bir de erkek demişsiniz ayakta değil eğilerek yapmayı öğretin ayakta yapmak zararlı bir hafta zorlanırsınız sonra alışıyor zaten