ralpyyy bakın altta anlatılanlar yalan, abartı, şaka değil. Benim çevremde de çok fazla var kredi çekip batan, yüzbinlerce borca giren insan. Kumar asla güzel bir şey değil. Öyle okeye bombalayan benzemiyor. 100tl atarsın, verecek gibi yapar oyun, hırs yaparsım bi 100 daha atarsın. İnternette denk gelmeye başlar sonra bakarsın biri 1000 atmış kazanmış dersin ben de 1000 atayım öyle öyle gider. Anlamazsın bile. Hele bir kere yüksek bi meblağ alırsan arkası gelir. Sürekli onu alabilmek için, bir kere aldım bi daha alırım diye diye bu sefer ipin ucunu kaçırırsınız. Benim bütçem belli. Eşim atıyor zaten siteye parayı. Daha fazlasını istesem de vermez. Ben 500 atıyorum, kaybedince keşke atmasaydım diyorum, kazanınca da onu evime sokmuyorum, kredi taksidi, alınan bir eşyanın taksidi falan diye çıkarıyorum elimden. Geçen kazandığımla kredi kartlarımı ödedim, kalanını burda ama hastası bir bebeğimiz var ona gönderdim. Daha kazandığımın 1 TL’si ile eve bir lokma sokmadım yani. Zaten nasıl bittiğini bile anlamıyorsunuz. Gerçekten haydan gelen huya gidiyor. Evet oynamayan kalmadı neredeyse. Dolmuşta, durakta, cafede her yerde karşıma çıkıyor artık. Bunun için ciddi tedaviler alan, yuvası yıkılan, kendine zarar veren insanlar var. Ha diyorsanız ki bende para gırla, batsam da dert değil, para benim için pul diye gidin bakın internette, youtube’da deli gibi videoları var. Ben artık daha fazla bir şey yazmak istemiyorum çünkü olay çok farklı yerlere gidiyor. Ben çizgimi biliyorum. Duruyorum. Belki benim de elimde bi maaş kartı olsa ben bile bütün parayı atarım hırsıma yenilip bilmiyorum onu henüz tecrübe etmedim. Ama ben birine söylerim, gösteririm o kişi gider yüksek bimbatış yaşar ben bunun vebaline girmek istemiyorum. Dediğim gibi, kaydetti değer bir paranız varsa bankaya gidip borsaya girebilirsiniz. Uzun vadede 10bin TL’si 100binler olan var doğru yatırımlar ile. Tabi borsa da bi risk, bi nevi kumar. Haramı helali beni ilgilendirmez ben hoca değilim, peygamber değilim. Kimseye de burda ahkam kesme hakkım yok. Bildiğimi anlattım ama öğretmek derdinde değilim. İradesi olmayanı, dur noktası olmayanı, hırsına yenik düşeni batağa sürürkler kumar. Bulaşmadıysanız, bulaşmayın.