Ayseediz Merhaba hanımlar bebeğim 7 aylık oldu geç bile kaldım ama doktorum uzun zaman önce söyledi spiral takalım diye hep erteledim. Bazı kişiler adetin 1.-2. Günü takılıyor dedi doğru mu adetliyken nasıl takılır aklım almıyor ? Birde uyuşturuyorlar mı, ağrı sızı nasıl oluyor acaba?
Iremylcnkya07 Ayseediz adetliyken takılıyor genelde rahim aşağıya indiği için hızlı kolay takılıyor acı eşiğine bağlı benim canım acımıştı bayağı
bikupakahvee Ayseediz bendeki kaydığı için 2 ay önce yeniden taktırmaya gittim adetli değildim uyuşturma falan olmuyor Daha önce alttan muayene olduysanız hemen hemen aynı his korkulacak hiç bişey yok kendinizi kasmazsanız sıfır acı😊 Spiral+kondom ve geri çekilme ile korunuyorum yani sizde sadece spirale güvenmeyin çünkü ben benimkinin kaydığını anlamadım bile sadece regl olmam gerekiyordu ve olamamıştım lekelenme oluyordu kontrol açmalı gittiğimde öğrendim kaydığını Spiral takıldıktan sonra ara ara kramp ve ağrılar girer bide bakır takılırsa adet kanamasının miktarını artırıp gününü uzatır o kadar
myarenb Ayseediz ben 3. günü taktırdım rahim aşağıda oluyormuş. çoook kanaması olan biriyim ama utanmadım açıkcası acısız diyemem tansiyonum düştü takıldıktan sonra bi 5 dk kendime gelemedim bence tek gitmeyin ama yine olsa taktırırım en azından kafa rahat biz ek olarak geri çekilme yapıyoruz 15 gün sonra ilk kontrol, sonra 3-6-9-12. aylar sonra hep senede 1 olacak şekilde kontrol önerdi doktorum
Hayrunisamom Benim adet bitişi 4 gün falan olmuştu takıldığında. Takan kişinin tercihine kaliyo sanırım 😃
bikupakahvee bikupakahvee bu arada ilkini özelde taktırdım 3 bine nedense devlettekine içim el vermedi Sonra devlete gittim takılacak spirali gördüm özeldeki ile aynıydı ve üstelik bendeki kayan spirali çıkaran doktor da bunu kim taktıysa takamamış baştan savma yapmış resmen dedi iyiki hamile kalmamışsın dedi ☹️ Bende aynı zamanda kondom ile de kornuyorduk dedim iyi yapmışsınız dedi
Ayseediz bikupakahvee yaaa kesin koruma değil yani spiralde 🤦🏼♀️ 1 yıl mı geçerli oluyor o takılan ? Başka daha güvenilir ne yapılabilir ki korkuttu beni spiral şimdi
birannebir bikupakahvee spiralin kontrolunda alttan muayenemi yapılıyor yoksa ultrason mu bende gidicemde kontrole
bikupakahvee Ayseediz yok canım 10 yıl koruma sağlıyor 10 yıl boyunca takılı kalabilir bence korkmanıza hiiiç gerek yok önleminizi alın 😊
sutlukopuklu Ayseediz adetliyken rahim ağzı daha açık olduğu için :) bende 5. Günü taktırmıştım ağrı biraz oluyor 7 ay oluyor taktıralı. 10 yıllık koruyor benimki yılları oluyor onların
Ayseediz sutlukopuklu peki sadece ona mı güveniyorsunuz ? Bazı kişiler kayıyor diyor 🤦🏼♀️ taktırsam mı taktırmasam mı bilemedim bu yüzden. Birde ağrı oldu mu taktıktan sonra genelde kaşık ağrısı çok oluyor diyorlar
sutlukopuklu Ayseediz evet kalırsam da artık allah büyük😂 ağrı öyle çok olmadı 1 gün sürdü sadece kanama biraz oluyor
-Kuzika- Ayseediz ya bende spiral taktiracaktim ama herkeste farkli seyrediyor kiminde kanama artisi kiminde kanamada azalma,enfeksiyon dahada artiyormus ağrım daha fazlalasti diyen var kayma ihtimali cok yuksekmis. Bir daha cocuk dusunmedigim icin kökten işi halletmeye karar verdim ve tüplerimi baglayacagim :)
Ayseediz -Kuzika- bende bağlatmak istiyorum da ailem eşim izin vermiyor yaşın daha küçük diyor herkes 🤦🏼♀️ cidd n em mantıklısı o
-Kuzika- Ayseediz ya valla 2 cocugum var 3. Beni manevi olarak çok cok zorlar Allah 2 evladima saglikli ömürler versin benden bu kadar yaş 31 😄
AlinaEmreHan1 Ayseediz ağrı olmuyor ya Sinek ısırığı gibi bir şey olmuştu . Adetimin 3.günü taktırdım özelde. Siliyorlar önce güzelce , o yüzden kanlardan utanmanıza gerek yok 😁 sonra da takıyorlar Bir de Spiral herkese ağrı, yoğun kanama vs yani yan etki yapmaz herkese. Bu bünyeden bünyeye göre değişiyor