Meva_2020 kızınız 4 yaşında , tuvalet temizliği yapıp duygularını ifade edecek ve kontrol edecek düzeye gelmiştir diye tahmin ediyorum. Benim kızım 34 aylıkken yapıyordu bunları. Ben İngilizce de öğrensin diye kreşe verdim. Vermesem de kendim bakardım ama uzman onayıylada kreşe uygun olduğunun onayı aldım ve kreşe verdim . O zaman küçüğüm 9 aylık falandı . Yani doğar doğmaz kreşe vermedim. Birbirlerine alıştılar evdeki düzeni değiştirmedim vs. Oğlum 10 aylıkken yürümeye başladı o yürümeden kızımı kreşe vermiş ve alıştırmış oldum. Şimdi sabah 9 da gidiyor akşam 5 de babası alıp eve geliyor. İki çocukla yalnız kalmıyorum hafta içi. Yani evde tek çocuk bakıyor gibiyim . Sadece cumartesi günü ikisi bir arada oluyor sabahtan akşama kadar. Yaz geldiği için sürekli parktayız. Oğlumun uyku saatlerinde kızımla beraber oyun oynuyorum yemek yapıyoruz vs. Mümkünse kızımı da uyutmaya çalışıyorum . Bi şekilde tek çocuk bakmaya çalışıyorum 😅 cumartesileri en zor ve stresli günler. Onun harici mutluyuz çok şükür geriye düzende. Şimdi oğlum 16 aylık oldu. Parkta beraber oynuyorlar falan bana bile ihtiyaçları yok beraber takılıyorlar o kadar güzel oldu ki iyiki yapmışım 2. Yi diyorum. İlk zamanlar zor kabul ediyorum . Biri çişim geldi der diğeri ağlar falan. Ama kesinlikle kreşe vermeniz bu yönden iyi olur . Benim annem yanımda destekçi olduğu için ilk sene ihtiyaç duymadım o yönden şanslıydım açıkçası , ama senin destek durumun yokmuş . Büyük çocuğunda çok iyi 4 yaşındaymış zaten. Kesinlikle kreşe gönder. Sen zaten oyun oynayarak da artık yetemezsin çocuğuna çünkü onun akranlarına ihtiyacı var