AA201207 serpillavin bezin dış tarafını kullanıp bezleyin takip edin yapar yapmaz idrar kabına dökün bezin dış yüzeyi emici olmadığı için idrar orada kalıyor ordan hemen kaba koyarsınız
sahrabalam2 AA201207 ama bezin dış tarafı ne kadar steril acaba ? Hemşirenin böyle bir yöntem söylemesi de çok saçma hiç enfeksiyon yoksa bile bezin dışından bir bulaş olsa çocuk boş yere iğne ilaç tedavisi alır . Yani en temiz çözüm sonda ajitasyon yapsa da en steril olanı budur . Çok fazla iye geçmişimiz var ve gerekten çoğu hemşireden daha tecrübeli oldum
tekbasimabakiyorum serpillavin trendyolda bir marka bez var. İdrar yolu enfeksiyonu varsa pembe çizgi yakıyor. Onu deneyin bir de. Biz sonda ile aldırmıştık
AA201207 beyoglu67 uzun denemeler sonucu beceremeyince en son hemşirenin tavsiyesiyle bu şekilde çözmüştük 😂
beyoglu67 AA201207 2,5 yaşında kizim var. Ne zaman tahlil yapmaya calissak o çişi alamadım ya🥲 kimse böyle akıl da vermediii Cok mantikliiiymis denicem demek isterdim ama bezi bıraktık cok şükür 🤲🏻 Ama birine tavsiye edicem mutlaka ayni durumu yasayan
AA201207 beyoglu67 aynen bende burda böyle soru görünce tavsiye ediyorum hemen inşallah kimsenin ihtiyacı olmasın tabi ama olursa da güzel yöntem 😃
AA201207 sahrabalam2 ben bunu en temiz yöntem diye önermedim söylediğiniz de bir ihtimal evet ama bu idrar kültürü için fln kullanılan ıslak mendil gibi paketlerde steril bezler var biliyorsunuzdur önce onunla silmemizi söyledi ve o dönem enfeksiyon ilaçlık derecede yüksek çıkmadı 1 hafta boyunca bol su icir tekrarlayalim tahlili demişti Dr ve 1 hafta sonra değer normale dönmüştü bizim başımıza bir kere geldi ve bu şekilde çözdük
sahrabalam2 AA201207 ben size ithafen bir şey söylemedim sadece bunu öneren hemşire ne mantıkla önerdi onu sorguladım . Çünkü hiç enfeksiyon olmayan çocukta be üzerinden bir bakteri bir bulaş enfeksiyon belirtisi verir .
AA201207 sahrabalam2 yok ben anladım sizi hak veriyorum da sorgulamaniza ama dediğim gibi sildik öncesinde yani o da zor durumda kalanlara önerip çözüme ulaştı sorun yaşamadı ki bize de söyledi herhalde bilemiyorum o kadar zorlandik ki
icos serpillavin Ben çöp poşetini altına koyup yanlarından baglıyordum kucağımda dolaştırıyordum yapsın diye. İşe yarıyordu bu konuda kız bebeleri zor ya ☺️