Bebeğime yoğurt vermeye başladım başlayalı bir tutuyor bı tutmuyor. İlk önce yaptığım yöntemi yazayım. Deneyimli annelerden mutlaka önerilerinizi bekliyorum. 1 lt süt alıyorum. ( Atatürk orman çiftliğinin) taze taze yesin diye ilk gün yarım lt kaynatıp mayalarim, ikinci gün ise kalan yarısını mayalarim diye düşündüm. Bu arada annem fırında güzel tutuyor kavonoza koy tutar o kendiliğinden dedi. Firini Isıtmadan koyuyorum dedi. Tabi annem 5 ltlik sütten yoğurt yapıyor. Neyse o yöntemi denedim tutmadi. YouTube da bı kadın 75 derecede 45 dakika koyun tutuyor demiş. Yok onuda denedim tutmadı. En sonunda moralim bozuldu, buzdolabına koydumm . Ertesi sabah 180 derecede ısıttım fırını bı 10 dakika kadar, kapattım ve içine koydum kavanozu, gece 11 de falan aldım baktım tutmus. Yani neden zor tutuyor anlamadım. Dünde ilk yaptığım gibi yapmayacağım dedim.ilk fırını ısıttım yine 180 derecede 10 dakika öyle koydum. 8 saat falan bekledi, baktım tutmamış yine. Sonra 75 derecede 45 dakika tuttum içine bu sefer bu yöntemle tuttu. Eski usul sarıp sarmalasam mi. Sizler nasıl yapıyorsunuz. Bu arada sıcaklığınada dikkat ediyorum. Serçe parmağımi 10 sn.tutuyorum hafif dokunup yakmıyorsa mayaliyorum ama gene ilk seferde tutmuyor. Birde arkadaşım şey dedi. Neden günlük taze mayalamaya çalışıyorsun ki, yoğurt bekledikçe probiyotiği artar dedi.dogru Bilgi mi bilmiyorum ama