sekerportakali9 Ardenaden içeriğinde süt veya süt ürünü yazmıyor. Doktor ketçap ve salçada sıkıntı yok dedi bize o yüzden yedim. Bu güne kadar domatesde yedim hep aslında bir anda çıkar mı alerji
Ardenaden sekerportakali9 bnm yedgm ketcapta vardi ya sut tozu Alah alah o zmaan baska bisey dokundu bi anda yapar bizde bi anda bir kc saat snra pisik yapti mesela normal mama ornek olarak soyluyorm
sekerportakali9 diapmelka evet şimdi baktım aynı hatta üretilmiş. Ama bu güne kadar yiyordum. Dün akşamda yedim sabah yediklerimin aynısını akşam hava sıcak değilken kızarmadı ama emzirsemde. Alerjide eğer alerji yapan birşey varsa her emzirmemde kızarması gerekmez mi?
diapmelka sekerportakali9 yani benim kızımda egzama çıkıyor ama her defasında da çıkmadığı olabiliyor yani mesela yoğun yumurta yediğimde o zaman kesin çıkıyor ama misal kekin içinde yumurta sarısı oluyor sadece yüksek ısıda pişmiş onu yediğimde sadece aşırı kusma oluyor ama işte egzaması çıkmıyo. Çok dikkatli takip etmek gerek. Ben açıkçası alerjik her şeyi önce kestim ondan sonra eklemeye başladım sizde öyle deneyin isterseniz çünkü ciddi reaksiyon gösteriyor çocuğunuz Öyle denemenize rağmen baktınız geçmiyor hep sıcak olan zamanlarda oluyor o zaman doktorla tekrar ona göre görüşürsünüz bence Bence
bussyy1710 Ketçap sıkıntılı yalnız süt ürünleri içeriyor bazıları. İçermese de eser miktar denilen olay var aynı hatta üretiliyor paketli bi şey yemeyin
sekerportakali9 diapmelka doktorda bu şekilde ekleyerek git dedi bende öyle yapıcam. Kırmızılıklar çıkınca vantilatörün önünde duruyorum hafifleyerek azalıyor kızarıklar. cildi hassas kızımın normalde tutarkende kızarıyordu ama bu kadar olmadı hiç tabiki.
Mnktrtaaa sekerportakali9 yedikten sonra biraz sürenin geçmesi lazım ama bazen bazı günler bi uyanıyordum sabah biyerlerinde çıkmış sonra sönüyo ama ppıtırpıtır kalıyordu ertesi gün başla biyerinde
Bugleminannesi28 sekerportakali9 sut ve sut ürünleri derken sadece peynir yogurt sut değil çubuk kraker tatlılar ve daha bir çok şeyde sut var içerik okuyup almanız lazm kızım 1.5 yaşında sut alerjisi vardı 1 ay diyet yaptık poğaça kek dahi hicbirsey tuketmedik dışarıdan da birsey tuketmedim aldığımı içerik okuyarak aldım ekstra yumurta kuruyemis domates e de alerjik olabilir pilav VS. Margarin kullanıyorsanız kesin ona da olabilir
sekerportakali9 Bugleminannesi28 bahsettiklerinizin hepsinden haberim var biliyorum ve hiç birşey yemiyorum derken bunu kastediyorum zaten. Pilavı zeytinyağı ile yapıyorum şehriye bile koymuyorum
refresher sekerportakali9 bu maalesef işlik gibi bir şey değil de ürtikere benziyor, çok iyi bir gözlemci olarak sebebini bulmak lazım gıdaya mı karşı ilaçlara takviye ürünlere mi yoksa böcek sinek ısırığı gibi bir şeye mi veya deterjan sabun vs ye mi iyice gözlemlemek lazım
sekerportakali9 refresher kızarıklar gidince yerlerinde isilik kalıyor alerji olsa her emzirmemin arkasından kızarmaz mı?
diapmelka sekerportakali9 benim kızımın da cildi çok hassas dediğiniz gibi neresine dokunsam kıpkırmızı oluyor cildinde bi şeyler de çıkıyor hep ama egzama mı sıcak mı vs ben de ayırt edemiyorum genelde ama sizdeki durum normal sıcaktan gibi gözükmüyor peki Allah yardımcınız olsun umarım kolayca bulursunuz nelere alerjisi var diye
LuzClarita sekerportakali9 Maşallah dünya güzeli yavruya. Oğlum 9 aylık. Bizde de ev 30 dereceyi buluyor. Bundan çok daha hafif olmakla birlikte kızarıklıklar başladı. Ben de arada kaldım isilik mi alerji mi… Yarın doktoruna soracağız. Sizin durumunuzda düşüncenize katılıyorum. Tam o saatlerde mümkünse bir ılık duş aldırmayı deneyin. Sadece bu fikir geldi aklıma. Geçmiş olsun ❤️🩹
sekerportakali9 LuzClarita teşekkür ederim 🙏🏻normalde dün bir defa olmuştu bu gün aynı şey akşamüstü bir saat öncede oldu. Suya sokmayı denedim. Suya sokarken ben koltuk altlarından tuttum kaymasın diye suda çıkarınca bi baktım koltuk altlarından aşağıya kadar kızarmış fena halde. Ben artık cildinin hassas ve çok kolay tahriş olduğunu düşünüyorum özellikle sıcak günlerde. Hemen kremledim kuruttum şimdi geçti canomerss 2minika
canomerss sekerportakali9 bizde de alerji var hatta böyle döküntülü sari sarı akıyordu. Bende kendim diyete girdim ama henüz etkisini gormedim kremle biraz hafifledi. Domates de olabiliyor ketçap yemissiniz ondan olabilir mi. Cok araştırdım inatçı egzamada patates bile etki göstermiş. Ben süt ürünleri dana eti yumurta yemiyorum kızarıklığımiz durdu gibi . Sıcak olduğu zamanda çok hızlı kızarıyor. Deterjan ,toz falanda olabilir cok karışık sebebini bizde bulamadık henuz
sekerportakali9 diapmelka tahriş olduğunu düşünüyorum artık. Az önce suya soktum serinlemesi için o sudayken koltuk altlarından tuttum kaymaması için. Suda çıkarttığımda koltuk altlarından beline kadar fotoğraflardaki gibi kırmızıydı. Çok sıcak havalarda cildi daha kolay tahriş oluyor olabilir. Alerji olsa dün bütün gün kızarması gerekirdi her emdiğinde diye düşünüyorum
2minika Ben oğluma teste gittiğimde doktor bı kaç fotoğraf göstermişti ona giden alerjik bebeklerden birinin yüzü boyleydi , öncesi sonrası gösteriyordu , patates alerjisiymis çocuktaki çok sasirmistim o geldi aklıma bilginiz olsun.
sekerportakali9 2minika patates mi evet patatesi çok tüketiyorum özellikle yemeklerde çok teşekkür ederim kullanmıcam bir süre
misto FadiXx kulak arkası döküntü bizde var. Ne belirtisi o :( yüzü de kızarıyor kuruyor zaten alerjiden şüphelenip diyete başladım
2minika sekerportakali9 evet aynı böyleydi fotoğraftaki , görmesem patatesin alerji yapabileceğini asla dusunmezdim bende , siz patates de yiyorum deyince söylemek istedim , deneyin bakalım umarım gecer hemen😌
canomerss sekerportakali9 diğerlerini tüketmeyince mecburen patates kurtarıcı oluyor. Bi doktorun paylaşımında gördüm ama hangisi hatırlamıyorum
Canimkizimbenim sekerportakali9 bu kizarikliklar avokadoda oldu diğerlerinde daha egzama gibiydi besin çeşidi de reaksiyon tipini belirliyor anladığım kadariyla
sekerportakali9 Canimkizimbenim belkide takip edicem bizimki tahriş sanırım klima kurulduğunda daha net anlıcam
diapmelka sekerportakali9 valla annesi olarak en doğrusunu siz bilirsiniz. Bence anneler hissediyor farkediyor 🥰