Nesrin57 12.ayindan beri kızım anaokuluna gidiyor, ve şuan 28 bucuk aylik. Ve kendim de anaokulunda çalışıyorum. Isırma durumları genelde biseyi paylasamayan çocuklar arasında gerçekleşiyor ve inanın anlık olduğu için asla yakalayamiyorsunuz. Isıran cocuk mimlenmis ise sadece daha kontrollü ve tedbirli izlenimleri gerekiyor.
Kaka veya cis taşımaları ise çok sık yaşanan problem. Okulumuzda bez değişme rutini nasıl bilmem ama biz gunde 2 defa degisim yapıyoruz ve artisi da var tabi kaka durumunda falan. Cis fazla dolmuş ise genelde kafalar taşar çünkü anaokulunda evde olduğu gibi oturmuyorlar, asiri bir hareketlilik var. Bezi kayar, dolu olur, yanlış takılır, veya fazla kaka yapar… gibi nedenlerden dolayı kaka taşar. Haftada iki üç gün eve poset gelir anaokulundan kızım için mesela.
Şarkılarda verilen tepkilerini ogretmenine sorun. … Bu şarkıyı duyunca böyle tepki veriyor, siz oralarda dans figürü çalışıyorsunuz yoksa korku mu diye. Açıkça endişeniz belirtin. Öğretmenleri size ne bilgi verir ve gozlemlerler.
Size şöyle örnek vereyim, kızım 14 15 aylıkken eve geldikten sonra birden sisst sisst!! Yapmaya başladı elini ağzına götürüp.. susun der gibi. Biz şok oldu tabi ve ertesi gün Öğretmenlerine sordum. Biliyorum burda böyle bi durum olmaz ama, siz çocuklara sisst mi yapıyorsunuz yoksa başka bi çocuktan falan mı öğrendi. Bi Şarkı da geçiyormuş ve ordan öğrenmiş. Gibi gibi…
Son olarak dediğim gibi endiselerinizi mutlaka paylaşın. Uzunca saatler anaokulu/kredilerde kalıyorlar. Öğreniyorlar ve bu nedenle de bazen çok farklı tepki veriyorlar. Siz açık olun ki arada bi anlaşmazlık olmasın.