cocomelon Kızlar bu ürünü aldım günlük torku sütle 45 derecede 8 saate ayarladım sonra ağzı açık şekilde dolaba koydum hiç tutmadı 🤷🏻♀️
Deletedmom277 cocomelon maya olarak ne koydunuz ? Ben ılık süte mayayı koyup 7 saate ayarlamıştım tefal di benim ki
Eminegokhan cocomelon bende de var ama tutmuyo wewell de bende tutturamadm kac defa yaptysam olmadı o yüzden 1 kiloluk kavanoz da mayaliyorum
Findiklarim9227 Deletedmom0028 nasıl yapıyorsunuz ben kaç kez denedim tutmadi en son pes ettim çok isterdim yoğurt mayalamak yakında bebeğim de ek gıdaya gecicek ev yoğurdu satılıyor ama ekşi ben tatlı yapmak isterdim
Deletedmom0028 Findiklarim9227 sütü önce orta ateşe alıyorum orta ateşte iken tahta kaşıkla sütü yukarı yukarı karıştırıp havalandırıyorum daha sonra altını kısıp 1 parmak eksilene kadar kaynamaya devam ediyor 1 parmak süt kesildikten sonra kapatıyorum sütün içinde parmağımı 7 sn kadar bekletirsem mayalama sıcaklığı olmuş demektir. Ayrı bir kapta 2 3 yemek kaşığı yogurdu kaynatıp ılıttığım sütle açıyorum ardından mayayo tencereye ilave ediyorum. Ardından kavanozlara doldurup fırını en düşük ayara açıyorum fırının kendı sıcaklığı ile 2 saat fırında mayalanıyor daha alıp oda sıcaklığında üzerini sıkıca örtüyorum 6 7 saat kadar daha oda sıcaklığında mayalanıyor sonra buzdolabına koyuyorum ve hazır. Karışık gibi olsa da aslında kolay Bi işlem
PamukEcem cocomelon ben de weewell kullanıyorum. 45 derece 8 saate ayarlıyorum. Yanlız sütü oda sıcaklığında bekletip koyuyorum. Bir de yoğurdu 2 çay kaşığı koyup hiç karıştırmadan bırakıyorum. Bu arada maya olarak activia sade kullanıyorum.
Eminegokhan cocomelon galiba oyle oldu bana hediye gelmişti onun için çok üzülmedim açıkçası ama niye tutmuyo bi türlü onu anlamadm
MuhammedAmine cocomelon ben sinbo 2 kiloluk yoğurt Makinesi kullanıyorum activia sade yi maya olarak kullanıyorum 2 litre bim altın süt ve bir paket activia ile güzel oluyor . Parça parça olan nasıl olur bilmiyorum maya önemli
Arenn Eminegokhan cocomelon ben 2 aydır kullanıyorum taş gibi oluyor ebebekten toz maya alıyorum şok larda da war probiyotik yoğurt mayası 43 derecede 7 saatte oluyor ama sütü 1 gece önceden dolaptan çıkarıyorum ew de ısınıyor belki o yüzden süre kısadır mayayıda sütte az bekletiyorum 10 dk falan
Arenn Birde kapaklarını açık mayaladınız değil mi makinadan süre bitince yarım saat 1 saat sonra dolaba koyuyorum soğuktan sonra kapaklarını kapatıyorum hatta beyaz peynirden de labne mayalıyorum hazır labne gibi oluyor iyi ki almışım dedim makinayı
bglm cocomelon benim kullanindigim arzmunun makina gayet güzel mayalaniyor cam siseleri var ters cevirdigimde bile akma yapmiyor. Tencere sutu kaynatip ılık sekilde mayasini atiyorum sonra makinadaki siselere dolduyorum 8 yada 10 saat kaliyor süresi sonra buz dolabina