kubra00k
Simayelif
denizz_1222
kasimonbes
Buse_asya23
Esrayigit_49
Hcccrn
Merhaba arkadaşlar. Sabah bizim doktor randevumuz vardı. İştahsızlık sebebi ile gitmiştik. (Benim kızım çok fazla emen bir bebekti ve tatlı yiyeceklere düşkünlüğü vardı. Yani kek, bisküvi tarzı şeyleri sever ve yerdi. Mesela ben kızıma yemek teklif ederdim yemezdi gün içerisinde. O yemeyince yemeği benim içim rahat etmez eline bisküvi verirdim ya da kek yapardım. Öncelikle bizim durumumuzu belirteyim.) Doktor kızımın damağının tatlıya alıştığını bu yüzden diğer yemekleri yemediğini söyledi. Öncelikle dedi kesinlikle tatlı, hazır gıda, çikolata vs vermeyeceksiniz dedi. (Ben mesela yulaflı bisküvi veriyordum kızıma. Kızımın kabızlık sorunu vardı ve yine başka bir doktor önermişti yulaflı bisküvi vermemi.)Kızınız abur cubura ve anne sütüne güveniyor o yüzden yemek yemiyor dedi. Bir bebeğin ya da kişinin birşeyi değiştirebilmesi için 21 gün gerekli dedi. Yani tatlıyı unutabilmesi, vazgeçebilmesi için 21 gün gerekli olduğunu söyledi. Bu süreç içerisinde ya da sonucunda yemek yemeye başlayacak dedi. Ben sordum mesela çorbanın tadına bakmıyor ki dedim tatlı olup olmadığını bilmiyor. Belkide ihtiyacı katı gıdalardır dedi. Özellikle içinde et olan yemekler. Kıymalı börek, köfte, yumurta(yemiyorsa krep tarzı), meyve, evde kendi hazırladığın meyveli yoğurtlar…. Bu tarz şeyler saydı. Bunlardan yapacaksın. Aç kalacak ki merak etme o aç kalmaz dedi. İllakı yemeye başlayacak dedi. Çok emen bir bebek olduğunu ama buna sınırlandırma getirdiğimi söyledim. Günde 2 ya da 3 kez veriyorum dedim. Doktora güzel. Böyle devam et dedi. Birde bize iştah açan bir şurup yazdı. Ama onun ismini ben buradan söylemek istemiyorum. Bunu herkesin kendi doktoru tavsiye eder ve yazarsa bence daha iyi olur. Bakalım bugünden itibaren kızım için bir süreç başladı. İnsallah doktorumuzunda dedigi gibi olur ve yemeye başlar. Son olarak 3 ay önce kan tahlili yapılmıştı kızıma. O tahlil sonucuna bakarak değerlerin güzel olduğunu şuan için kan tahlili yapmaya gerek olmadığını söyledi.